SEKTÖR > Kazze Takınızı Nasıl İstersiniz ? “ALİ SIVACI”

Kazze Takınızı Nasıl İstersiniz ? “ALİ SIVACI”

Mesleğinde 35 yılı geride bırakan, son yıllarda kazze takı grubunda yaptığı özgün çalışmalarla dikkat çeken Ali Sıvacı; kuyumculara özel, butik üretim de yapıyor. Bugüne kadar 200’den fazla Kazze modeline hayat veren Ali Sıvacı; son dönemde müşterilerinin isteklerine de yanıt veriyor ve kişiye özel kazze üretimi de gerçekleştiriyor. “Bu takılar her yerde var ama bunlarda bir fark var” sloganıyla, Ali ustanın atölyesi non stop üretimine devam ediyor…

Sektörümüzün yakından tanıdığı, özel dokuya sahip takıların üretiminde son derece başarılı çalışmalar ortaya koyan, deneyimli kuyum ustası Ali Sıvacı; bu yıl mesleğinde 35. yılını geride bırakıyor. Kuyumcukent’te bulunan atölyesinde deneyimli ustalardan Erkan Tarlabaşı ve genç ekip arkadaşlarıyla çalışmalarına devam eden Ali Sıvacı; son dönemde müşterilerinin taleplerine göre butik üretim de gerçekleştiriyor.

Ağırlıklı olarak 14 ve 22 ayar kazze takılar üreten Ali Usta; yüksek altın fiyatları kazze takının talebini aşağıya çekmese de daha hafif gramajlara sahip modellerin daha fazla tercih edildiğini ifade ediyor.

Artan düğünlerle birlikte gelinlerin de severek taktığı kazze takılara, her bölgeden ilginin bulunduğunu kaydeden Ali Sıvacı; “Kazze takı grubunda İtalyanların da başarılı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bazı kuyumcu dostlarımız, İtalyan tarzı diyebileceğimiz modeller talep ediyorlar. Popüler olan ve yıllar içinde satış temposunu kaybetmeyen 10-15 kazze modeli var. Yıllar içinde 200’den fazla farklı model üreterek, geniş bir ürün arşivi ortaya koyduk” diye konuşuyor.

Dorika ile Kazze takısının çok başarılı bir şekilde birbirleriyle kombin olduğunu ve Dorika (altın topların) kuyum ustası, tasarım anlamında geniş özgürlükler tanıdığını belirten Sıvacı; “ Geçmişe göre takıların vitrin ömrü çok kısaldı ve sürekli yeni modeller piyasadan talep ediliyor. Mesleğe başladığımızda iki üç model ile komple yılı kapatırdık ve bu modeller birkaç yıl üst üste satış rekorları kırardı. Bugün ise her ay hatta her hafta yeni model müşterilere sunmak gerekiyor. Sektörümüz ileri teknolojiden oldukça etkin bir şekilde faydalanıyor” dedi.