SEKTÖR > “Berbey” Kalitesini Tercih Eden Maraşlı Üreticiler Bey Gibi…

“Berbey” Kalitesini Tercih Eden Maraşlı Üreticiler Bey Gibi…

İstanbul’dan sonra en fazla kuyum üretiminin olduğu Kahramanmaraş ilimizde, kuyum üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Yüzlerce yıldır yoğun el işi eşliğinde takı üretimiyle ön plana çıkan bir kimliğe sahip olan Maraşlı üreticiler, en yeni modelleri takip etme ve yakalama konusunda son derece iddialı çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Çok sayıda Maraşlı üreticinin kalıp ve tasarım ihtiyacına yanıt veren Berbey Kalıp; Maraşlıların bir dediğini yüz yapıyor…..

Zorlu piyasa koşulları içerisinde ekmeğin aslanın ağzından midesine gittiği düşünüldüğünde, üreticilerin kendi içlerinde büyük bir rekabet yaşadığı net bir şekilde gözlemleniyor. Yüzlerce kuyum atölyesinin bulunduğu Kahramanmaraş ilimizde üretim kalitesi, model çeşitliliği artık en üst seviyeye geldi. Birçok sektör mensubu Maraşlı üreticiler ile İstanbullu üreticiler arasında fark kalmadığını ifade ediyorlar.

Sektörümüzün köklü kalıp atölyelerinden Berbey Kalıp; son dönemde çok sayıda Kahramanmaraşlı üreticiye hizmet sunuyor. Pandemi döneminde Maraşlı üreticilerin taleplerinde bir artış olduğunu belirten Berbey Kalıp firma sahibi İbrahim Doğankaya; “Bize gelen Maraşlı üreticiler 1, 2 model gösteriyorlar. Biz bununla yetinmeyerek onlara yüzlerce farklı alternatif sunuyoruz ve bu yaklaşımımız çok hoşlarına gidiyor. Kalıp atölyemizin tasarım gücü, üreticilerimize çok iyi geliyor” dedi.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte üretim rekabetinin, ve kalite standartlarının eşitlendiğini hatırlatan İbrahim Doğankaya; “Maraşlı üreticiler her tür takı grubunda, özellikle pres tekniği ile üretilen modellerde kapımızı çalıyor. Yeniliğe ve gelişime çok açıklar. Hem bizden istedikleri modellerin kalıplarını alıyorlar hem de hiç akıllarına gelmeyen, yepyeni tasarımları yakalıyorlar” diye konuştu.

Berbey Kalıp; ileri teknolojiden faydalanarak, talep edilen ürünün kalıbını çıkarmadan önce 3 boyutlu çizimini bilgisayar ortamında gerçekleştiriyor. Ardından müşterisinin onayıyla üst kalite kalıbı alıyor ve uzun yıllar, sorunsuz bir kullanım avantajını müşterisine yaşatıyor.