SEKTÖR > İMKUSAD 70 Yıldır Sektörümüzün Hizmetinde

İMKUSAD 70 Yıldır Sektörümüzün Hizmetinde

Kapalıçarşı’da 1950 yılında temelleri atılan, kuyumculuk sektörünün ve mensuplarının sorunlarını çözmek amacıyla kurulan İMKUSAD; bu yıl itibariyle 70 yılı geride bıraktı. Sektörümüzün en eski derneği olan İMKUSAD; yıllar içinde binlerce sektör mensubumuzun katılımıyla bugünlere taşınmış. Kapalıçarşı’da merkez ofisi bulunan İMKUSAD; aynı zamanda İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı’nın yönetiminde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sektörümüzün en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan İMKUSAD (İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği) 70 yıldır çalışmalarına devam ediyor. İMKUSAD Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yaklaşık 4 yıldır, aynı zamanda İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı olan Erhan Hoşhanlı üstleniyor.

Kapalıçarşı esnafının kurduğu İMKUSAD’ın yıllarca sektörün sorunlarını dile getiren tek sivil toplum kuruluşu olarak önemli faaliyetlere imza attığını kaydeden Erhan Hoşhanlı; “İKO, İTO Kuyumculuk Komitesi ve İMMİB’in çalışmalarına başlamasıyla derneğimiz sektörümüzün diğer kuruluşlarına desteğini sürdürmeye devam etmiştir. Derneğimizin yönetim kurulunda, sektörümüzün yakından tanıdığı pek çok isim yer almaktadır. Ortak hedeflerin hayata geçmesi, sektörümüzün yarınlara kuvvetli bir şekilde taşınması için İMKUSAD hizmetlerini sunmaya devam edecektir. Derneğimize katılmak isteyen tüm sektör mensuplarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Kuyumculuk sektörüne yönelik eğitim alan kişilerin sektörümüzde yer alması adına İMKUSAD’ın önemli girişimleri olduğunu ve eğitim kuruluşlarıyla işbirliği yaptığını vurgulayan Hoşhanlı; “Sektörümüze yönelik eğitim alan gençlerin, bilgi donanımlarını daha da geliştirmelerine yönelik yeni projelerimiz olacak. Hızla değişen sektörümüz artık çok daha fazla eğitimli gence ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Altın Fiyatlarının Artışı

Yükselen ve rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarıyla da ilgili kısa bir yorumda bulunan Başkan Hoşhanlı; altın fiyatlarının yükselişinin mücevhere olan talebi yukarı çektiğini söyledi.

Pandemi sürecinin bitişiyle birlikte kuyumculuk sektörünün tekrar hızla eski seviyesine ve gücüne ulaşacağını sözlerine ekleyen Erhan Hoşhanlı; altın ve mücevherin Dünya genelinde popülerliğini arttırdığını ve kuyumculuk sektörümüzün önünün açık olduğunu dile getirdi.