SEKTÖR > Erhan Hoşhanlı “Kuyumcunun sadece kuyumcu olmadığı günler yaşıyoruz”

Erhan Hoşhanlı “Kuyumcunun sadece kuyumcu olmadığı günler yaşıyoruz”

Bütün Dünyanı etkisi altına alan ve bazı bilim adamları tarafından yüzyılın felaketi olarak tanımlaman Korona Virüs salgını; ülke çapında önemli etkiler ortaya koyuyor. Bu zorlu günlerde; birçok insan nakit ihtiyacını karşılamak veya mevcut nakdini altına çevirmek için kuyumculara gidiyorlar. İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı; kuyumcuların böylesi olağan dışı günlerde önemli bir sosyal sorumluluk üstlendiğini ve vatandaşın maddi ihtiyacının giderilmesi için elini taşın altına koyarak, işinin başında fedakar bir şekilde çalışmaya devam ettiğini söyledi….

Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs felaketi; hem sağlığımızı hem ticaret hayatımızı hem de sosyal yaşantımızı tehdit ediyor. Tüm önlemler alınmaya çalışılsa bile hızla yayılan virüs; 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkiledi. İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı; benzeri yaşanmamış böylesi bir felaket döneminde, kuyumcuların birçoğunun işinin başında durarak, vatandaşın en önemli ihtiyaçlarına cevap vermelerinin takdirle karşılandığını ifade etti.

Bankaların mesai saatlerini kısalttığını, iş hayatının durma noktasına geldiği günlerde kuyumcuların hem altın bozdurmak hem de altın almak isteyenler için yoğun mesai harcadığını kaydeden Erhan Hoşhanlı; “Kuyumcu dostlarımız normal şartlarda olduğu gibi bu olağandışı günlerde de hizmetlerini aynı koşullarda sunuyorlar. Vatandaşlarımızdan nakde ihtiyacı olana altınını bozdurarak, veya elindeki parayı altına çevirmek isteyene satış yaparak hizmet sunan kuyumcuların, sadece bir kuyumcu olmadığını müşterilerinin iyi ve kötü gününde yanında olan gerçek dostlar olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“Yolcu Beraberinde Gelen 5 Kilo Standart altın izninin güncellenmesi gerekiyor”

Başkan Erhan Hoşhanlı; geçtiğimiz günlerde, yolcu beraberinde 5 kilo standart, işlenmemiş altın ile yurda giriş yapılmasına ilişkin düzenlemeyi çok olumlu bulduğunu, bu düzenlemede geçen standart altın(işlenmemiş altın) ibaresinin acilen güncellenmesi için başvuru yaptıklarını belirtti.

Yolcu beraberinde işlenmiş veya standart dışı olan altını da getirmesine imkan tanınması gerektiğini, böyle olursa etkin sonuçlar ortaya çıkacağını vurgulayan Hoşhanlı; “Ben çok kısa süre içinde yasada, bu konuda bir düzenleme yapılacağına inanıyorum. Bu önemli avantajı kullanmak için standart dışı, işlenmiş altının da yolcu beraberinde getirilmesi büyük önem teşkil ediyor” dedi.