SEKTÖR > Altın kemer ince bele yok böyle güzel bir kemer geline

Altın kemer ince bele yok böyle güzel bir kemer geline

Tüm bilgi ve birikimiyle kazze takılarının popüler bir hale gelmesinde, geniş kitlelerin tercihi olmasında büyük katkıları olan Ali Sıvacı; ilk kez atölyesinde kazze altın kemer üretimi gerçekleştirdi. Yurtdışından özel sipariş üzerine yapılan ve yaklaşık 280 gram olan altın kemer; gelinin belini saracak.

İlk kez İtalya’da, özel makineler eşliğinde üretilen ‘Kazze’ isimli altın takı dokusu, Ali Sıvacı ustanın ve ekibinin hünerli ellerinde, farklı örgü modelleri ve dorika altın toplar eşliğinde başarıyla harmanlanıyor. Ali Sıvacı imzalı ‘Kazze’ takılar; her geçen gün geniş kitlelerin tercihi olurken şimdi de Ali Sıvacı usta ilk kez kendi atölyesinde altın kemer üretti.

Yurtdışından gelen özel siparişler harekete geçen Ali usta ve deneyimli ekibi; 280 gram ağırlığında, 22 ayar olan altın kemeri 10 günde ürettiler. Ali Sıvacı; meslek hayatında ilk kez altın kemer ürettiklerini, uzman oldukları kazze takısından daha önce altın kemer yapıldığını görmediklerini söyledi.

Gelinlere altın kemer takılmasının birçok kültürde yeri olduğunu kaydeden Ali Sıvacı; “Altın kemerler eskiden 500 gram ile 1 kilo ağırlığına çıkıyorlardı. Yüksek altın fiyatları nedeniyle müşterimiz bizi 280 gram ile sınırlandırdı. Özel kilit sistemi ile bu altın kemeri süs değil her zaman kullanıcak güvenli bir hale getirdik. Bu özel ürünün yapımında emeği geçen atölyemizin tüm değerli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Etkin takım çalışması olunca herşey çok güzel oluyor” diye konuştu.