SEKTÖR > 2022 yılında işlem hacminde zirveye YÜKSELdi

2022 yılında işlem hacminde zirveye YÜKSELdi

Sedat Yüksel “2022 yılı, markamız adına son derece verimli bir yıl olmuştur”

2022 yılını son derece verimli geçiren ve yılsonunu mutlu kapatan firmalarımızdan birisi de 22 ayar bileziğin deneyimli markası Sedat Yüksel Kuyumculuk oldu. Altın fiyatlarının enflasyonun altında kalması ve istikrarlı bir seyir izlemesi, pandemi etkilerinin azalması, biriken düğünlerin de yapılması gibi birçok faktör 2022 yılında Sedat Yüksel’in en yoğun mesai harcadığı yılllardan biri olmasına sebebiyet verdi.

Deneyimli Kuyumcu Sedat Yüksel ; Altın takının Dünya döndükçe varlığına devam edeceğini, 2022 yılında ürettikleri 300’den fazla yeni model 22 ayar bileziklerine yoğun ilginin kendilerini son derece mutlu kıldığını söyledi.

Bilezik takı grubunu yıllardır yüksek kalite eşliğinde müşterilerine sunan Sedat Yüksel; pandeminin etkisini kaybetmesinin öncelikle ülkemizdeki düğünlerde büyük artış olarak yansıdığını, düğünlerin bir numaralı takısı 22 ayar bileziklerin de bu gelişimden olumlu etkilendiğini dile getirdi.

Yüksel; “Bu yıl düğünlerin yanısıra gurbetçilerin de ülkemizde ciddi bir kuyum alışverişi yapması iş hayatımıza olumlu yansıdı. Ümit ediyoruz ki altın fiyatlarının bu istikrarlı seyirde gitmesiyle 2023 yılını da çok iyi geçireceğiz” dedi.

“İhracat olmadan tam kapasite ile çalışmak büyük başarı”

Bilezik ürün grubunun ihracattan çok fazla pay almadığını, Kuzey Irak, Suriye gibi yakın komşuların haricinde Arap kadınlarının çok bilezik tercih etmediğini, onun yerine Hint takılarını, fantezi kelepçe modellerini satın aldığını kaydeden Yüksel; “Bilezik üreticisi için iç pazar çok önemli ve alternatifi yok. Altın; sahibinin yüzünü her zaman güldürüyor. Altın fiyatları ne olursa olsun takı kullanımı, bilezik tercihi her zaman devam edecektir” diye konuştu.