SEKTÖR > “Michael Taşçı Yarı Mamul” kuyum üreticisinin sağ kolu…

“Michael Taşçı Yarı Mamul” kuyum üreticisinin sağ kolu…

Sektörümüzün önde gelen yarı mamul ve kilit üreticisi Michael Taşçı Yarı Mamul; akıllı atölyesinde ürettiği yarı mamuller eşliğinde kuyum üreticisinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yakın zaman önce altın top (Dorika) üretimine de giren Taşçı Yarı Mamul; satışa sunduğu yarı mamullerin tamamını kendi atölyesinde üretme becerisi ortaya koyuyor.

Ülkemizin değerli kuyum ve kalıp ustalarının yer aldığı Taşçı Yarı Mamül; İstanbul Jewellery Show öncesi geniş ürün portföyü eşliğinde kuyum üreticisinin hayatına büyük kolaylıklar kattı. Yaklaşık 2 yıldır yeni adresinde üretim gerçekleştiren tecrübeli marka; son bir yıldır da Kuyumcukent Atölyeler Bloğu 3’üncü katta yer alan toptan satış mağazasıyla sektörümüzün yarı mamul ihtiyacına çok hızlı ve net yanıtlar veriyor.

Firma sahibi Michael Taşçı; her yıl büyüyerek devam ettikleri çalışma hayatında son dönemde altın fiyat farklılığı nedeniyle kuyum üretiminin yavaşlamasının atölyelerine de azalan talepler olarak geri döndüğünü söyledi.

Müşterilerinin önemli bir bölümünün ihracat yapan firmalardan oluştuğunu kaydeden Michael Taşçı; “Her fuar öncesi ekstra yoğun oluyorduk. Bu fuarda katılımcıların yaşanan fiyat farklılığı nedeniyle çok daha az yeni model yaptığını gözlemledik. Yeni yıl itibariyle ağırlıkla kendi ürettiğimiz ürünlerin satışına yöneldik. Kilit ara parçadaki uzmanlığımızı çok kısa sürede yarı mamul ürün grubunun tamamına yaydık” dedi.

Kuyumcukent Taşçı Yarı Mamul Mağazası 1 Yaşında…

Geçtiğimiz yıl Mart ayında kapısını aralayan Taşçı Yarı Mamul Kuyumcukent Toptan Satış mağazası hem geniş ürün çeşitliliği hem de çok hızlı ürün temini ile kuyum üreticisinin iş hayatına büyük kolaylıklar ve konfor kattı. Michael Taşçı; yeni atölyelerinde müşterilerinin özel ürün taleplerine de hızla olumlu yanıt verdiklerini, tüm departmanları biraraya toplamanın markalarının gelişimini hızlandırdığını söyledi.

İstanbul Jewellery Show’a katılan tüm firmalara başarılar dileyen Taşçı; altın ithalatına getirilen kota kararının çok hızlı bir şekilde kalkması için acil çözüm beklediklerini, kuyumculuk sektörünün yaşayacağı kaybın ülkemizin kaybı olduğunu dile getirdi.