SEKTÖR > “Altın Terzi Halil Usta” fuar döneminde atölyesinde sizi bekliyor

“Altın Terzi Halil Usta” fuar döneminde atölyesinde sizi bekliyor

Fuar bahane, Baba Hamza Gold kalitesini yakından görmek şahane…

Altın ayakkabı, Altın Gözlük, Altın Yelek, Altın Yastık, Altın çocuk pikesi, altın biberon gibi akla hayale gelen, gelmeyen her nesneyi altın ile buluşturan, şal takı grubunda yaptığı efsane modellerle dikkat çeken Halil Usta; İJS Nisan Fuarı döneminde atölyesinde sektör mensuplarını ağırlayacak. Her türlü objeyi başarıyla madene aktaran Halil Usta ve ekibi Kuyumcukent’te yer alan atölyesinde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacaklar…

Şal takı grubunun deneyimli ustalarından, Baba Hamza Gold firma sahibi Halil İbrahim Kaya; İstanbul Jewellery Show döneminde Kuyumcukent Atölyeler Bloğu 4’üncü katta yer alan atölyesinde sektör mensuplarıyla buluşacak. Halil Usta; her türlü objeyi altına çevirme konusunda özel bir yeteneğe sahip. Tecrübeli ustanın elinden çıkan şal takıları da Dünyanın çok farklı coğrafyalarında binlerce kadının güzelliğine şıklık katıyor.

Halil İbrahim Kaya; İJS Nisan fuarından sektörün beklentisinin minimum düzeyde olduğunu, altın fiyat farklılığının fuardan özellikle ihracat açısından oluşacak olumlu beklentileri Kaf Dağının arkasına gönderdiğini söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen, kendi uzmanlığı olan Şal takı grubuna Dünya genelinde ilginin arttığını ve bu ürün grubunun katma değerli takılar arasında özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kaya; “Bazı ürün gruplarında işçiliği belirli ölçüde arttırabilir ve ortaya çıkan altın fiyat farklılığını minimize edebilirsiniz. Farkı karşı tarafa üstün takılarınızla bir noktaya kadar kabul ettirebilirsiniz ama kilo bazında 4000 $ 5000$ dolar gibi rakamlar havada uçarsa orada altından uçan tüy yapsanız bile karşı tarafı ikna edemezsiniz” dedi.

2024 yılında atölyesinden sık sık çıkma kararı aldığını ve sektörün önde gelen firmalarıyla daha fazla temas kurduğunu, çalışmalarını daha net bir şekilde anlattığını sözlerine ekleyen Halil Usta; fuar için İstanbul’a gelecek olan kuyumcuları atölyesinde ağırlamak istediğini, ticaretin ikinci üçüncü planda olduğunu, değerli insanlarla tanışmanın en büyük kazanım olacağını dile getirdi.