SEKTÖR > Serkan Aytaç “ İstanbul Jewellery Show’da yüzleri iç piyasa güldürebilir…”

Serkan Aytaç “ İstanbul Jewellery Show’da yüzleri iç piyasa güldürebilir…”

Değerli maden ticaretinin önemli isimlerinden biri olan ve markası Sarraflar Altın ile yıllardır Kahramanmaraşlı üreticiler olmak üzere Anadolu’dan çok sayıda esnafa hizmet sunan Serkan Aytaç; İJS’nin iki yıl aradan sonra yapılmasının sektöre önemli katkılar sağlayacağını ve özellikle iç piyasadan yeni takılara talebin daha fazla olacağını öne sürdü.

İstanbul Jeweller Show 50. kez kapısını yerli ve yabancı sektör mensuplarına açmak için tam 2 yıl bekledi. Pandemi döneminde 2 yıl düzenlenmeyen fuar; 7 Ekim’de kapısını aralıyor. Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Sarraflar Altın Kıymetli Madenler firma sahibi Serkan Aytaç; uzun bir aradan sonra yapılacak olan İJS’de daha çok iç piyasadan gelecek taleplerin öne çıkacağını söyledi.

Başarılı bir yaz dönemi geçiren kuyumculuk sektörünün yılın son çeyreğine de hareketli bir giriş yapmasını beklediğini kaydeden Serkan Aytaç; “Altın fiyatları çok uzun süre sabit kaldı. Önümüzdeki Şubat ayına kadar fiyatlarda dalgalanmalar sürpriz olmayacaktır. Altın yatırımcısı fiyatların kontrollü bir şekilde hareket etmesini tercih eder. İstikrarlı altın fiyatlarının bu yaz takı satışlarına yaptığı katkıyı da kabul etmeliyiz” dedi.

Sarraflar Altın’ın Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’ne ofisini taşımasıyla birlikte yeni müşteriler edinmeye başladığını, Altınşehir’in bölge esnafının hayatına çok kısa sürede olumlu katkılar sağladığını söyledi.

Altınşehir’in 365 gün açık fuar alanı gibi olduğunu ve önümüzdeki süreçte Altınşehir’e yabancı alıcıların da geleceğini belirten Aytaç; Türkiye’de sadece İstanbul Jewellery Show’un ihtisas fuarı olarak düzenlenmesinin yeterli olduğunu, başka bir noktada fuar organize etmenin sektörümüze ciddi katkılar sağlamadığını, sağlayamayacağını dile getirdi.