SEKTÖR > “ Ekol imzalı süper light setler” en zor günlerde kuyumcuların yüzü güldürmeye başladı

“ Ekol imzalı süper light setler” en zor günlerde kuyumcuların yüzü güldürmeye başladı

Set takılar; yüzlerce yıldır satışı yapılan ve kuyumcular için olmazsa olmaz bir ürün grubu. Bu önemli takı grubu, pandeminin etkisinin yavaşlaması ve normalleş dönemine giriş yapmamızla birlikte yine ön plana çıkıyor. Geçen yıl yapılmayan düğünler bu yaz yapılacak ve böylelikle 2 sezonun düğünleri 1 sezona sığacak. Şimdiden düğün hareketliliğinin sektörümüze bereketi başladı. Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Toptan Satış Mağazası son dönemde Anadolu’dan gelen kuyumcuları ağırlıyor ve özellikle Süper Light setlere ilgi yoğun…

Covid 19 vaka sayıları hızla düşüyor. Özellikle İstanbul’da aşılanma programının çok hızlı ilerlemesi, İstanbul’daki vaka sayılarını Anadolu illerinin bile altına çekti. Uzun bir aradan sonra Anadolu’nun çeşitli illerinden kuyumcular İstanbul’daki firmalara ziyaretlere başladılar. Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Toptan Satış Mağazası; bu günlerde çok sayıda kuyumcuyu ağırlıyor. Uzun süredir alımlarını erteleyen kuyumcular özellikle düğünlerin artmasıyla birlikte çok sayıda hafif set takılara yöneliyorlar.

Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Toptan Satış Mağaza Müdürü Cengiz Karanfil; pandemi döneminde kendi mobil ekiplerinin çok sayıda şehirlere ziyarete gittiğini, İstanbul’a gelmeye çekinen Anadolu esnafının yanında bulunduğunu belirterek;

“Ne olursa olsun özellikle Anadolu’daki esnafımız ayda bir İstanbul’a gelmek ve Kapalıçarşı’nın tarihi ortamında mağazalarda ürünlere dokunarak seçmeyi daha fazla tercih ediyor. Şükürler olsun tekrar ziyaretler başladı. Hareketlilik var ve düğünlerin başlamasının pozitif etkisi görüyoruz. Artık süper light olarak adlandırılan 12 ile 20 gram arasındaki setlerimiz, suyolu modellerimiz yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

Hafifleyen setleri üretmek için ciddi ustalık ve tecrübeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Cengiz Karanfil; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ultra hafif takı üretiminde uzman olan atölyelerle işbirliği yapıyoruz. Çok yakın zamana kadar 18 gramın altında set olmazdı. Altın fiyatlarının yüksekliği ve alım gücünün düşmesiyle birlikte artık 12 gramlara kadar inen setler ürün portföyümüzde mevcut. Güzel bir yaz sezonu sektörümüzü bekliyor. Esas hareketlilik 2022 yılında olacaktır. Bu yılın ikinci yarısı da sektörün yaralarını kapaması açısından önemlidir.”