SEKTÖR > Fatih Karaaslan “Revaç Kuyumculuğun önceliği ihracat yapmak değil ihracat yapan firmalarımızın çözüm ortağı olmaktır”

Fatih Karaaslan “Revaç Kuyumculuğun önceliği ihracat yapmak değil ihracat yapan firmalarımızın çözüm ortağı olmaktır”

Pandemiyle birlikte birçok ülkede kuyum üretiminin hız kazandığını, ciddi bir şekilde artışa geçtiğini gözlemliyoruz. Belirli bir süre uluslararası ticaretin çeşitli sebeplerden sekteye uğraması da kuyum üretimine çeşitli ülkelerin girişini hızlandırdı. Ülkemizin önde gelen yarı mamul ve kalıp üreticisi Revaç Kuyumculuk; üretiminin büyük bir bölümünü ihracat yapan firmalara sunuyor.

Ülkemizin önde gelen, ihracat ayağı ön planda olan markaları Revaç yarı mamul kalitesini tercih ederek, ürünlerinde tam kaliteyi yakalıyor. Revaç Kuyumculuk Yöneticisi Fatih Karaaslan; markalarının önceliğinin direkt yabancılara yarı mamul satışı olmadığını, tüm çalışmalarında ihracat yapan yerli firmalarımıza pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti.

Birçok ülkede kuyum üretiminin hız kazandığını, çok sayıda yabancı üreticinin Türkiye’de üretilen kuyum makinelerini talep ettiğini kaydeden Fatih Karaaslan; “Revaç’ın ürettiği yüksek kaliteli yarı mamullere de yabancıların ciddi talebi var. Mağazamıza kadar gelip bizden ürün isteyenleri geri çevirmiyoruz ama markamız asla ihracat çalışmalarına ağırlık vermeyi tercih etmedi ve etmeyecektir. Önceliğimiz yerli üreticimizin yurtdışına açılımında destek sağlamaktır” diye konuştu.

Artan altın fiyatlarıyla birlikte yarı mamul üreticilerinden daha da hafif parçalar talep edildiğini vurgulayan Karaaslan; açıklamasına şöyle devam etti:

“Zaten hafiflik konusunda sınırları zorlamıştık. Kısacası her altın fiyatlarının artışında daha da hafif takılar üretelim düşüncesinde sözün bittiği yerdeyiz. Peki ne yapacağız? Bence artık belirli bir işlem hacmini yakalayan her üreticimizin bir gözünün bir kulağının yurtdışında olması gerekiyor. Ne yapıp edip ihracat ayağını da kurmalıyız. Yumurtaları tek sepete koyma dönemi sona erdi. İhracat yapan markalarımız; altın fiyatlarının artışından minimum ölçüde etkileniyor. Kısacası ihracat, ihracat yine ihracat yapın diyoruz.”

2021 yılını Revaç Kuyumculuğun başarılı bir şekilde tamamladığını, Kuyumcukent şubelerinin bu yıl çok sayıda yeni müşteri edindiğini sözlerine ekleyen Fatih Karaaslan; 2022 yılından oldukça ümitli olduklarını ve ilk kez İstanbul Jewellery Show’a katılma heyecanı içinde olduklarını dile getirdi.