SEKTÖR > Fuara katılan çok sayıda firmanın arkasında görülmeyen güç “Bay Design”

Fuara katılan çok sayıda firmanın arkasında görülmeyen güç “Bay Design”

Sektörümüzün tecrübeli tasarım uzmanları Barboros Senan ve Ali Köroğlu tarafından kurulan Bay Design; İstanbul Jewellery Show öncesi çok yoğun mesai harcadı. Fuara katılan birçok firmanın güncel ve yeni tasarımları Bay Design tasarım atölyesinde hazırlandı. Fuarın birçok standında 500’den fazla tasarımda Bay Design imzası olacak.

Kuyumcukent ve Vizyon Park’ta bulunan ofisleriyle sektörümüzün seçkin markalarına birbirinden güzel modeller sunan Bay Design; İJS Ekim ayağı öncesi yoğun mesai harcadı. Fuara katılan firmaları için yüzlerce tasarım hazırlayan deneyimli tasarım ofisi; en zor beğenenleri bile ikna edecek titizlikle çalışmalar ortaya koydu.

İhracat yapan firmalarımızın 2023 yılının büyük bir bölümünde altın fiyat farklılığı sorununu yaşadıklarını, bu konunun yakın zamanda çözüme kavuşturulmasıyla kuyumculuk sektörünün tekrar atağa kalkacağını kaydeden firma ortağı Ali Köroğlu; “Bu bağlamda İJS, katılımcı firmalarımız için önemli fırsatlar doğuracaktır. Çok sayıda yerli ve yabancı alıcının fuara gelmesi bekleniyor. Biz farklı coğrafyalara, farklı kültürlere hitap eden çok sayıda model dizayn ettik. Fuara katılan firmalarımıza gereken tüm desteği sunduk. Onların fuar başarısı aynı zamanda bizim başarımız olacak” dedi.

Fuar sonrasında ara vermeden bu sefer yeni anlaşma aşamasında oldukları yerli ve yabancı firmalar için özel koleksiyon çalışması yapacaklarını kaydeden Ali Köroğlu; “Son yıllarda Türk takı tasarımcıları, yabancı meslektaşlarından aşağı kalmayan başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Ben yakın zaman içinde Türk tasarımcılarının modellerinin, Dünyanın en önemli kuyum üreticilerinin tercihi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Fuar günlerinde Bay Design ile tanışmak isteyen yerli ve yabancı sektör mensuplarını Kuyumcukent’te yer alan tasarım ofislerine davet eden Köroğlu; yakın zaman içinde işlem hacimlerini arttırmak amaçlı daha büyük bir ofise geçmeyi planladıklarını dile getirdi.