SEKTÖR > Rekabet koşulları eşitleniyor şimdi tatlı bir rekabet başlıyor Bu yarışta kaybeden olmayacak ülke kuyumculuğu kazanacak

Rekabet koşulları eşitleniyor şimdi tatlı bir rekabet başlıyor Bu yarışta kaybeden olmayacak ülke kuyumculuğu kazanacak

Başkan Öz “Altınşehir, gelirlerinden daha fazla giderleri olan bir konuma ulaştı. Kahramanmaraşlı kuyum üreticileri; artık fiyat avantajıyla değil yüksek kalite, özgün tasarım ve titiz satış sonrası hizmetleriyle rekabet etmeye başlayacak.”

Yıllardır bir şehir efsanesi gibi kuyumculuk camiasında ifade edilen “Kahramanmaraş’ta çok uygun fiyatlı işçilikler eşliğinde altın takı satışı yapılıyor” düşüncesi yavaş yavaş tarihe karışıyor. Pandemi döneminde kapısını aralayan ve ülke kuyumculuğu adına büyük bir eser olarak kabul edilen Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi; full kapasite ile bölge üreticisine ev sahipliği yapıyor.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz’ün büyük emekleri ve devletimizin desteğiyle hayata geçen Altınşehir; hızla büyüyor. Altınşehir büyüdükçe doğal olarak masrafları da artıyor. Geçtiğimiz günlerde Altınşehir Kooparatif Yönetim Kurulu; Başkan Öz’ün önderliğinde toplandı.

Gerçekleşen istişare toplantısında Altınşehir’in kira gelirlerinin, genel ortak alan masraflarını, bakım onarım hizmetlerini karşılayamaz hale geldiği ifade edildi. Başkan Öz; özellikle elektrik harcamasının son bir yılda %200’ün üstünde arttığını, yeni yıl ile birlikte ilk kez Altınşehir’deki kuyum üreticilerinin makul bir aidat ödemesi yapmalarının gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarının uzun süre belirli bir fiyat aralığında kalması ve yıllık bazda altın fiyatlarındaki artışın enflasyonun oldukça altında olmasının kuyum üretim maliyetlerini ciddi oranda arttırdığına dikkat çeken Başkan Öz; açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün itibariyle işini hakkıyla yapan bir kuyumcunun piyasanın genel satış rakamlarının altında ürün satışı yapmasının teknik olarak mümkün olmadığını görüyoruz. “Kahramanmaraş’ta ucuz kuyum üretimi yapılıyor” sözü artık bir daha telaffuz edilemeyecektir. İstanbul’daki değerli üreticilere göre az da olsa çalışan masraflarında ve atölye kira ücretlerinde küçük bir avantaj var ama unutmayalım ki Altınşehir ile birlikte Maraşlı kuyum üreticilerimiz yüksek teknolojiye, yeni atölyelerine ciddi maddi yatırımlar yaptılar. Fiyat avantajının kaybolmasını asla bir zafiyet olarak görmüyoruz. Bölgemizdeki değerli üreticilerimiz ürün kalitesi, özgün tasarım anlayışı ve satış sonrası özenli hizmet yaklaşımı ile bu tatlı rekabette kendisine yine yeni avantajlar sağlamaya çalışacaktır.”