SEKTÖR > Altın fiyatları artıyor bilezik takıya talep en üst seviyeye çıkıyor Daha da YÜKSELmeden yakalamak lazım

Altın fiyatları artıyor bilezik takıya talep en üst seviyeye çıkıyor Daha da YÜKSELmeden yakalamak lazım

Sedat Yüksel “Altın fiyatları yükselmesine rağmen bilezik takı talepleri en üst seviyede bulunuyor. İnsanlar şu anki ekonomik tablo içinde elde ettikleri kazanımları altında tutmayı, korumayı tercih ediyor. Böyle olunca bileziğe talebin temposu hiç düşmüyor.”

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Biz bu satırları yazarken altının gramı 1650TL ile yine tüm zamanların en üst seviyesini gördü. Sedat Yüksel kuyumculuk firma sahibi Sedat Yüksel; özellikle son 3 aydır tam kapasite üretim yaptıklarını, müşterilerinin siparişlerini zamanında yetiştirmek için ekstra mesai gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

Altın fiyatlarının ciddi oranda yükseldiğini, normal şartlarda bu kadar yüksek fiyatlar olduğunda kuyum alışverişinin temposunun düştüğünü daha önce gözlemlediklerini açıklayan Sedat Yüksel; “Bu sefer durum böyle değil. Vatandaş; daha da yükselir beklentisi içinde. Bu yüzden fiyat ne olursa olsun almayı tercih ediyor. Bilezik takı grubu da bu ortamda öne çıkıyor. Biz dahil olmak üzere tüm bilezik takı üreticisi dostlarımızın yoğun mesai harcadığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak hafif ve gösterişli bileziklerin son dönemde tercih edildiğini, Sedat Yüksel modellerine ilginin yüksek olduğunu kaydeden Sedat Yüksel; “Bizim belirli bir lokasyon içinde müşteri grubumuz var. Rotamız üzerindeki kuyumcularla iş potansiyelimizi arttırıyoruz ve zaman zaman da yeni müşterileri portföyümüze ekliyoruz. Eğer altın fiyatlarında çok anormal yukarı yönlü bir sıçrama olmazsa, bu sezonun çok verimli geçeceğini söyleyebiliriz” dedi.