SEKTÖR > Gram Altının Yükselişi devam ediyor

Gram Altının Yükselişi devam ediyor

Altın fiyatları üst üste rekor kırıyor. Herkes daha da yükselecek beklentisi içinde. Kuyum alışverişinde tempo yüksek seyir ediyor. Hem altın takılar hem de gram altın ve sarrafiyeye ilgi üst düzeyde. Gram altın son 5 yıldır fiyat avantajıyla birlikte sarrafiye ürünlerin açık ara üstünde olmaya devam ediyor. Çeyrek altının 3000 TL’ye yaklaştığı günlerde gram altın gram hafifliğinin avantajıyla kuyumcu vitrinlerinin en ağır abisi….

Sektörümüzün önde gelen değerli maden firmalarından Aktif Kıymetli Madenler; yüksek sayıda gram altın satışı gerçekleştiriyor. Gram altın, kuyumcu vitrinlerinin de en güzel yerlerinde sergileniyor. Gram altın, yüksek altın fiyatlarından bir nebze korunmak isteyen ve düğünlere eli boş gitmek istemeyenlerin de bir numaralı tercihi oluyor. Altın yatırımcısı da 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 gram ağırlığındaki külçe altınları satın alıyor.

Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; gram altının artan altın fiyatlarının da etkisiyle son dönemde en çok talep gören ürün konumuna ulaştığını, sarrafiye karşısında üstünlüğünü gittikçe arttırdığını söyledi.

Akif Sarıyer; 0.50 ve 1 gram has altın satışlarının oldukça yüksek tempoda gerçekleştiğini, sahte altın olayları karşısında gram altın üreten firmaların daha etkin, daha güvenli ambalajlama çalışmaları yaparak bu önemli konuda çözüm geliştirdiklerini ifade etti.

Gurbetçi yüz güldürüyor…

Akif Sarıyer; bu yıl gurbetçilerin hemen hemen hepsinin Türkiye’den altın takı almayı tercih ettiğini belirterek; “Döviz fiyatlarının yüksekliği ile cebinde 1000 Euro ile ülkemize gelen gurbetçi hem tatilini yapıyor hem de elinde kalan nakit para ile altın takı alıyor. Uygun işçilik fiyatıyla, TL karşısında cebindeki yabancı paranın avantajıyla gurbetçiler bu yıl kuyumcularımıza hiç yabancı değiller” dedi.

Hemen hemen herkesin elindeki TL’yi hızla altına dönüştürmeyi tercih ettiğini ve insanların altında kalarak kendilerini güvende hissettiklerini kaydeden Sarıyer; çok büyük bir aksilik olmazsa Ekim ayının başına kadar kuyum alışverişinin yüksek tempoda devam edeceğini dile getirdi.