SEKTÖR > Zorlu ekonomik koşulların altında kalmak istemeyenler kendilerini altında buluyor…

Zorlu ekonomik koşulların altında kalmak istemeyenler kendilerini altında buluyor…

Hasan Çınar “Altın fiyatlarının yükseleceği yönündeki bir beklenti nedeniyle altın takıya özellikle 22 ayar takılara yoğun ilgi devam ediyor. Ülkemize gelen gurbetçiler ve hasadını toplayan çiftçiler ellerindeki nakitleri altın takıya dönüştürüyor. Güzel bir yaz sezonu geçiriyoruz.”

Altın fiyatlarının özellikle dolara endeksli olmasından kaynaklanan artışı durmak bilmiyor. Yükselen altın fiyatları karşısında ‘daha da yükselmeden alayım’ diyenler harekete geçmeye başladı. Yaşanan bu hareketlenme ülkemizin dört bir yanındaki kuyumculara olumlu yansıyor. Urfa merkezli, otantik takı üreticisi Şakir Kuyumculuk çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Altın fiyatlarındaki değişkenlik sektörümüzü yakından etkiliyor. Altın adeta koptu geliyor. Altın almak isteyenler artık daha da yükselmeden alıma geçmeyi tercih ediyor. Anadolu’daki birçok şehrimizdeki kuyumcularla iletişim halinde olan ve ürünlerini sunan Şakir Kuyumculuk firma ortağı Hasan Çınar; kuyumcuların hareketli bir yaz dönemi geçirdiğini bizlere aktarıyor.

Altın yatırımcıları ve hediye olarak altın alacak kişiler, gurbetçiler, düğün yapacak olanlar, hasadını toplayan çiftiler, maaşına zam alan memur ve emekliler kendilerini altında güven içinde buluyor. Hasan Çınar; Şakir Kuyumculuğun otantik takılarına ilginin üst seviyede olduğunu, bu yoğunluk içinde kendilerine ulaşan siparişleri zamanında yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade ediyor.

Özellikle gurbetçilerin ellerindeki dövizleri Türkiye’de bozdurduklarında çok avantaj elde ettiklerini ve altın takı almaya rahatlıkla yetecek bütçelerinin olduğunu belirten Çınar; “Bu yıl gurbetçi adeta kuyumcuya hücum etti. 1000 Euro yaklaşık 30 000 TL’ye denk geliyor. Ortaya çıkan bu avantajlı fiyat farkı nedeniyle gurbetçi yanında kolaylıkla götürebileceği bilezik, yüzük, kolye gibi takı gruplarına yöneliyor. Biz Ekim ayına kadar bu yoğunluğun devam edeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.