SEKTÖR > Tek Tek Üretiyor Müşterisinin Bir Dediğini İki Etmiyor

Tek Tek Üretiyor Müşterisinin Bir Dediğini İki Etmiyor

Yıllardır başarılı altın takı üretimi ve müşterilerine kaliteli hizmet sunma anlayışıyla kuyum camiasında önemli bir yere sahip olan Balaban Kuyumculuk; Ankara’daki atölyesinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kemikleşmiş, işinin ehli ustalarıyla üretim gerçekleştiren Balaban Kuyumculuk; bir siparişi de yüz siparişi de aynı özenle gerçekleştiriyor. Anadolu’nun merkezinde, yüzlerce kuyumcunun eli kolu Balaban….

Ankara’nın köklü markalarından biri olan, ülke çapında geniş bir müşteri kitlesine sahip olan Balaban Kuyumculuk; modern teknik altyapı ile donatılmış, son derece konforlu atölyesinde üretimine ara vermeden devam ediyor. Anadolu’da yüzlerce kuyumcuya ürünlerini sunan marka; müşterilerinin en ufak siparişlerini bile ertelemeden hızla üretim bandından çıkarıyor.

Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; markalarının 14 ayar ağırlıklı üretim gerçekleştirdiğini ve erkek takısı, çerçeve, bileklik, çocuk takı üretimine ağırlık verdiklerini söyledi.

Düğünlere Gelen Yeni Yasaklamalar Kuyumcuya Bir Darbe Daha Vurdu…

Pandemiyle birlikte Düğünler ile ilgili yapılan yeni kısıtlamalar ve yasaklar, kuyum satışlarına olumsuz yansıyor. Bu durumun net bir şekilde gözlemlendiğini kaydeden Turan Keser; “Düğünlerin 1 saat içinde yapılması ve sonlandırılması isteniyor. Anadolu’da bir saat iki saat içinde düğünü bitirmek mümkün değil. Birçok kişinin Covid 19 korkusuyla en yakın akrabalarının bile düğünlerine gitmediğini görüyoruz. Kısacası, kuyumcular virüs mağduru olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Has altına yoğun talep devam ediyor….

Pandemi döneminde eline para geçen vatandaşın hızla bu parasını has altın ve has gümüş alarak değerlendirdiğini kaydeden Keser; ilk kez vatandaşların has gümüş için büyük taleplerde bulunduğunu, takı satışlarının minimum seviyelere düştüğünü dile getirdi.