SEKTÖR > En güzel takıların üzerindeki “Güneş” ışıltısı 18 yıldır başarıyla yansıtılıyor…

En güzel takıların üzerindeki “Güneş” ışıltısı 18 yıldır başarıyla yansıtılıyor…

Güneş Yaldız; takılarınızın geleceğini aydınlatıyor

Değerli maden yaldız, cila, patlatma alanında yıllardır sektörümüze başarılı hizmetler sunan, son bir yıldır Tuncer Ramat isimli kardeş markasıyla sektörümüzün önde gelen firmalara ramat hizmeti de sunan Mehmet Tuncer; mesleğinde 36 başarılı yılı geride bırakıyor.

Kuyumcukent ve Beyazıt ve Cağaloğlu’nda atölyeleri bulunan markası Güneş Yaldız ile yıllardır sektörümüze hizmet sunan Mehmet Tuncer; kardeşi Bülent Tuncer ve Gürbüz Tuncer ile markasını geleceğe başarıyla taşıyor.

Üreticiden gelen takıların tüm işlemlerini eksiksiz yaparak, takının kuyumcunun vitrinine hemen çıkacak şekilde özenle hazırlayan Mehmet usta ve ekibi tam 18 yıldır Güneş Yaldız kalitesini cömertçe sektör mensuplarına sunuyor.

Mehmet Usta; günümüzde birçok yaldız atölyesinin artık tam hizmet olarak tabir edilen şekilde çalışmaya başladığını ve yaldız atölyesinden çıkan ürünlerin direkt vitrine konacak duruma geldiğini söyledi.

Yılın ilk yarısının İJS’ye kadar olan bölümünün verimli geçtiğini ardından altın fiyatlarıyla ilgili makas açılmasıyla birlikte ihracat yapan firmaların işlem hacminin dip seviyelere indiğini kaydeden Mehmet Tuncer; “Bizim gibi ihracat yapan firmalara da hizmet sunan atölyeler bu daralmayı hissediyor. Şu an için sektörümüzün en önemli sorunun makas olduğunu söyleyebilirim. Bu soruna acil çözüm bulunması lazım. İhracatçının derdi hepimizin derdi oluyor” dedi.

Yaldız işinde yıllar içinde birçok farklı teknik gelişim olduğunu belirten Tuncer; “Altın fiyatlarının yüksekliği ile birlikte 8 ve 14 ayar takılar daha fazla yaldız atölyelerine gelmeye başladı.

“Ramat işi güven işi”

İki sene önce Tuncer Ramat’ı Marmara Sanayi Sitesi’nde kurduklarını ve ilk önce kendi atölyelerinin ramat işlemleri için ramat atölyesini açtıklarını kaydeden Tuncer; daha sonrasında yüksek kaliteli işçilik ortaya koymaları, müşterilerinin talepleri ve güven dolu hizmet anlayışlarıyla müşterilerinin yarısından fazlasının ramat hizmetini kendi kardeş markalarından aldığını sözlerine ekledi.