SEKTÖR > Takıya yapılan minik dokunuşlar büyük farklar ortaya çıkarıyor Takıya renk katan hayata fark katar “ASEL MİNE”

Takıya yapılan minik dokunuşlar büyük farklar ortaya çıkarıyor Takıya renk katan hayata fark katar “ASEL MİNE”

Yılların deneyimli mine ustası Samet Yanık önderliğinde çalışmalarına devam eden Asel Sıcak Mine Atölyesi; birbirinden özgün çizgilere sahip olan takılara renk katıyor. En geleneksel mine işçiliği olan sıcak cam mine çalışmasına 18 yıldır devam eden Sıcak Cam Mine Ustası Samet Yanık; ülkemizin önde gelen markalarına hizmet sunuyor.

Vitrinde gördüğünüz ve çok beğendiğiniz renkli takılar; çok özel emek isteyen mine işçilikleri ile özel bir görünüme kavuşuyor. Minik dokunuşlarla takıların farklı renklerle bezenmesini sağlayan mine işçiliği, en ufak hataya bile yer vermeyen bir titizlikle icra edilmesi gerekiyor. İlk mesleğe adım attığında kısa bir dönem takı üretiminde çalıştıktan sonra aralıksız18 yıldır sıcak cam mine işçiliği yapan Samet Yanık; markası Asel Mine ile son derece başarılı çalışmalar ortaya koyuyor.

Bugüne kadar binlerce takıya onlarca farklı renk katan Samet usta; uzun ömürlü ve yüksek kaliteli sonuçları nedeniyle sıcak cam mine işçiliğinden asla vazgeçmiyor. 800 derece sıcaklıkta, takıyla bütünleşen mine; takının çok renkli ve albenili görünmesini sağlıyor. Mine işçiliğinin adeta takıya makyaj yapmak olduğunu söyleyen Samet Yanık; “Biz Asel Mine olarak müşterilerimizin sadece mine taleplerine yanıt vermekle yetinmiyoruz. Takıda hangi rengin ideal olacağını, mine işlemi ve sonrasında hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği gibi daha birçok detayı müşterilerimizle paylaşıyoruz. Onların her isteğine olumlu yanıt vermekten ziyade ortaya en iyi sonucun çıkması için fikir paylaşımında bulunmaya özen gösteriyoruz. Biz mine işleminden sonra da takının gelecek yolcuğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kuyumcukent’te çok az sayıda mine atölyesinin sıcak cam mine işçiliği yaptığını kaydeden Yanık; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin önde gelen pek çok markası, temalı özel koleksiyonlarında takılarını renklendirmek için sıcak cam mineyi tercih etmiştir. Sıcak cam mine, ayrı bir uzmanlık isteyen bir iş koludur. 120 farklı rengi ve renk tonunu takıya aktarabiliyoruz. Minenin hammaddesi renkli cam tozlarıdır ve tamamen yurtdışından ithal edilmektedir. Mine, son 3 yılda daha çok ihracata giden takılarda tercih ediliyor. Farklı ayarlar için farklı renkleri tercih etmek önemlidir. Renk uyumunu yakalayamazsanız takının güzelim tasarımı heba olabilir.”