SEKTÖR > Özcan Gümüş E İhracat alanındaki tecrübesiyle turkishjewellery.org sitesinde…

Özcan Gümüş E İhracat alanındaki tecrübesiyle turkishjewellery.org sitesinde…

Pandemi döneminde düşen kuyum ihracatını harekete geçirmek, dijital pazarlama alanında yeni açılımlar oluşturmak ve kapanan fuarlara alternatif olarak sanal fuar düzenlemek amacıyla İMMİB tarafından oluşturulan www.turkishjewellery.org gümüş üreticileri kategorisinde sektörün dev isimlerinden Özcan Gümüş’ün ürünlerini de bünyesinde sergiliyor. Birçok farklı kategoride oluşturulan sanal fuar platformunda, sektörümüzün önde gelen markaları yer alıyor. Gümüş takı ürün grubunda yerini alan Özcan Gümüş; onlarca farklı modeliyle Türk gümüş takı işçiliğinin birbirinden değerli modellerini sergiliyor. Özcan Gümüş; Turkishjewellery.org sitesinde yabancıların en çok ziyaret ettiği gümüş takı markaları arasında yer alıyor….

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını, ticaret hayatında büyük değişimlere yol açtı. Birçok ülke sınırlarını yabancı ziyaretçilere kapattı ve kendi vatandaşlarının yurtdışına yolculuk yapmasını engelledi. Bu durum; ihracat alanında birçok sektörde ciddi durgunluklara yol açtı. Kuyumculuk sektörümüz geçen yıla göre en az %50 kayıpla yılı kapatırken. İhracat alanındaki büyük kayıpların bir nebze önüne geçmek için hem firmalarımız hem de sektör kurumlarımız, E Ticaret ve dijital pazarlama alanında yeni girişimlere imza atıyorlar.

Ertelenen Ulusal ve uluslararası takı fuarlarına alternatif oluşturmak adına İMMİB tarafından organize edilen, ülkemizin kuyum ihracatında önemli markalarını biraraya getiren, ülke kuyumculuğunu sanal alemde öne çıkaran platform olarak kurulan www.turkishjewellery.org, 365 gün açık, sanal bir fuar alanı haline geldi.

Bu önemli platformda yerini alan markalarımızdan birisi de Özcan Gümüş oldu. Gümüş takı grubunun önde gelen ihracatçı markalarından olan Özcan Gümüş; onlarca farklı ürün grubuyla, ülke kuyumculuğumuzu başarıyla temsil ediyor. Pandemi öncesinde E ihracat, uzaktan ticaret alanında önemli yatırımlar yapan Özcan Gümüş; toplam ihracat cirosunda kayda değer bir oranı sanal alemden gerçekleştiriyor.

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; pandemi sürecinin daha uzun bir dönem devam edeceğini uzmanların tahmin ettiğini, dijital pazarlama alanında hem kurumların hem firmaların bu tip yeni açılımlara yönelmelerinin mecburi olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle belki de 4-5 sene sonra gerçekleşecek E ticaret atılımlarının, yeni projelerin bugünlerde hayata geçtiğini belirten Sinan Araç; “İMMİB tarafından organize edilen sanal fuar alanında olmak istedik. İstanbul Jewellery Show, sanal aleme taşınmış oldu. İnternette yapılacak dijital pazarlama hamlelerinin, ihracatta yaşanan kayıpları belirli ölçüde aşağıya çekeceğini ön görüyoruz” diye konuştu.