SEKTÖR > Hayır ve olmaz kelimelerinin girmediği atölye “Okuducu Kuyumculuk”

Hayır ve olmaz kelimelerinin girmediği atölye “Okuducu Kuyumculuk”

Aladdin için sihirli lambadan çıkan cin ne ise Maraşlılar için Abdurrahman Okuducu da odur… Her tür takı grubunu yapma maharetini gösteren, müşterileri için olmaz ve hayır kelimelerini kullanmayan Abdurrahman usta; adeta bölge kuyumcusunun 112’si….

Küçük yaşta kuyumcu tezgahının tozunu yutan ve çok farklı takı gruplarının üretiminde çalışma şansını yakalayan Abdurrahman Okuducu; kendi markası Okuducu Kuyumculuk ile Kahramanmaraş’tan ülkemiz kuyumcularına hizmet sunuyor.

Değerli ustalarla çalışma şansı yakaladığını ve mesleğe adım attığı dönemde her atölyenin her tür takıyı yapabildiği, uzmanlaşmanın olmadığı bir çalışma ortamının olduğunu kaydeden Abdurrahman Okuducu; “Böyle olunca bende her tür takı grubunu üretebildiğim bir atölye açmak istedim. Her tür takı grubunu üretebilmek için ekibinizin de hem yetenekli hem de tecrübeli olması gerekiyor. İyi bir ekip çalışmamız var. Atölyemizde daldan dala atlayarak, her tarzı madenle buluşturuyoruz. Sihirbaz değiliz ama işimizi çok severek icra ediyoruz” diye konuştu.

Her tür takı grubunu üretmenin haricinde bazı özel siparişlerde pırlanta montürü de yaptığını belirten Abdurrahman Okuducu; “Müşterilerimizden gelen farklı takı talepleri o kadar çok oldu ki bir takı grubunda uzmanlaşmayı tercih edemedik. Tabi müşterimizin ne istediğini bilmesi önemlidir. Ne istediğini bilen herkese bir çözüm sunarız” dedi.

Yarı mamul alanında çok fazla çeşitliliğin bulunmasının farklı takı grubuna girmeyi daha kolay hale getirdiğini kaydeden Abdurrahman Usta; açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Farklı ayarlarda üretim yapıyoruz. Üretim kapasitemize uygun davranıyor ve ürün tesliminde gecikme yaşanmaması için çok dikkatli ve seçici davranıyoruz. Ülkemizin farklı illerinden ürün talepleri oluyor. Farklı tarz ürünler yaptığımız için ülkemizin 7 farklı bölgesine de hitap etme şansımız oluyor. Altınşehir; hem vizyonumuzu hem hedeflerimizi güncelledi ve geliştirdi. Pandemi dönemini minimum durgunlukla kapattık. Yılın ikinci yarısına hareketli başladık ve yıl sonuna kadar tam kapasite çalışacağımızı umuyoruz.”