SEKTÖR > “ÖNDER Altın” yeni yılda Dünyayı dolaşmak istiyor

“ÖNDER Altın” yeni yılda Dünyayı dolaşmak istiyor

Ülkemizin önde gelen kuyum üreticilerinden biri olan Önder Altın & Mücevherat; başarılı geçen bir yılın ardından 2023 yılı hedeflerini açıkladı. Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde çalışmalarını sürdüren tecrübeli marka; yeni yılda ihracat alanında önemli açılımlara imza atmaya hazırlanıyor. Ürettiği her iki üründen birini ihraç etmeyi hedefleyen ve bu yolda girişimlere, yatırımlara başlayan tecrübeli markanın çalışma sloganı gayet net; “durmak yok yola devam”

Kahramanmaraş’ın köklü markalarından biri olan, deneyimli kuyum ustası Seyfullah Küçükönder tarafından kurulan Önder Altın; 2022 yılında pandeminin etkilerinin minimum seviyeye inmesi, altın fiyatlarının belirli bir rakamda sabit kalması gibi ana sebeplerin etkisiyle kuyumculuk sektörünün uzayan, Sonbahara sarkan bir yaz sezonu yaşadığını söyledi.

Altın fiyatlarının beklentilerin oldukça altında seyir ettiğini ve bu dönemin alım yapmak isteyenler için en ideal zaman teşkil ettiğini kaydeden Seyfullah Küçükönder; “2023 yılının bahar mevsimiyle birlikte altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi sürpriz olmayacaktır. Altın alalım mı? Ne zaman alalım? diyenlere net bir cevabım var. Evet alın hemen şimdi” dedi.

Önder Altın ve Önder Yarımamül markalarının 2022 yılında belirledikleri hedefin üzerinden müspet sonuçlar elde ettiğini kaydeden Küçükönder açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl yeni tasarımlardan daha çok piyasada koşan, yoğun talep gören modellere ağırlık verdik. Siparişler o yönde gelişti. 2023 yılında, bizim markamız dahil olmak üzere çok daha fazla Kahramanmaraşlı kuyum firmalarının ihracat alanında arayışlar içinde olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Önder Altın; zaten ihracat gerçekleştiriyor. Yeni yılda yeni yabancı pazarlara açılmayı planlıyoruz. Ürettiğimiz her iki takının birini yurtdışına göndermek gibi bir hedef belirledik. Her türlü imkana sahip olan. Son yirmi yılda her türlü hükümet ve devlet desteğini alan kuyumculuk sektörü, ihracat alanında önemli başarılara imza atacaktır. Bugün Dünya haritasını önümüze aldığımızda, işaretlediğimiz her ülkeye ülkemizden uçuş var. Her yer bize İstanbul, Kahramanmaraş niye olmasın.”