SEKTÖR > HOŞHANLI “Hongkong fuarının iptal olmasının ortaya çıkaracağı fırsatı iyi değerlendirmeli ve bu durumu geleceğe bir yatırım olarak görmeliyiz”

HOŞHANLI “Hongkong fuarının iptal olmasının ortaya çıkaracağı fırsatı iyi değerlendirmeli ve bu durumu geleceğe bir yatırım olarak görmeliyiz”

Aralıksız olarak 1986 yılından buyana organize edilen İstanbul Jewelry Show; 50. kez kapılarını sektör mensuplarına açıyor. Bu yıl ki fuar; en yüksek kıymete sahip olma özelliği, en çok metrekare ile satış, en fazla katılımcı sayılarıyla dikkat çekiyor. Hongkong Uluslararası Jewelery Show’un da iptal olması, İJS’nin Dünya çapında birkaç adım öne çıkmasına vesile olabilir. İTO Kuyumculuk Komite Başkanı Erhan Hoşhanlı; ortaya çıkan önemli fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini, günü kurtaran değil geleceği şekillendiren, etik ticaret değerleriyle bilinçli hizmet ortaya koyan, çalışmalar içinde olmamız gerektiğinin altını çizdi.

Mart ve Ekim aylarında yapılan İJS; hem katılımcılar hem ziyaretçiler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 50.’si düzenlenecek olan bu fuar ise ayrıca önem teşkil ediyor. Hongkong fuarının virüs felaketi nedeniyle iptal olmasıyla, İJS’ye artan bir ilgi olması bekleniyor.

İstanbul Jewelry Show’un sektörümüzün gelişimini yansıttığını ve Türk kuyumculuğunu Dünya ile entegre ettiğini belirten İTO Kuyumculuk Komite Başkanı Erhan Hoşhanlı, “Önümüzde önemli bir fırsat var. Hongkong Uluslararası fuarlar arasında çok önemli bir yere sahip. Tabi ki bu fuarın ertelenmesi çeşitli boşluklar ortaya çıkaracaktır. Ortaya çıkan fırsatı, kötü niyetli bir fırsatçılığa çevirmememiz gerekiyor. İstanbul’un coğrafi konum avantajı bulunuyor. Dünyanın merkezinde yer alan İstanbul; çok daha fazla alıcı ve katılımcıyı hakkediyor” diye konuştu.

Yeni Pazarlara Yönelmek İçin Tam Zaman…

Çevre ülkelerde, Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da kuyum üretiminin artış gösterdiğini, yeni dönemde Türk takısının üretim ve pazarlanmasında farklılaşmaya ağırlık verilmesinin önemine dikkat çeken Erhan Hoşhanlı; açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gidilecek çok yer var. Belirli bir pazara bağımlı kalmak, oldukça riskli bir ticaret anlamı taşıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte kuyum üretimi çok daha kolay yapılır hale geliyor. Türk takısı; yeni yol haritaları, yeni düşünceler ve tasarımlar eşliğinde Dünyanın her noktasına cesaretle taşınmalıdır.”

Altın Sahibinin Yine Yüzü Gülüyor…

Başkan Hoşhanlı; son dönemde artan altın fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Altın fiyatlarının artmasının kuyum ticaretini olumsuz etkilediğini buna karşın altın yatırımcısının yüzünün güldüğünü ifade etti. Altın takının imajına yönelik, toplu bir şekilde, ulusal çapta kamuoyu spotları yapılmasının çok faydalı sonuçlar doğuracağını sözlerin ekleyen Hoşhanlı; Altının Dünyanın ortak para birimi olduğunu ve yatırımcının güvenli adresi olduğunu dile getirdi.