SEKTÖR > “Sedat Yüksel Kuyumculuk” tüm ağırlığını hafif bilezik üretimine verdi

“Sedat Yüksel Kuyumculuk” tüm ağırlığını hafif bilezik üretimine verdi

Sedat Yüksel Kuyumculuk; ultra light bilezikleriyle yüksek altın fiyatları karşısında etkin mücadele yapıyor.

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatının hızını yakalamak çok zor. 4 haneli rakamlara yakın zaman önce geçen Altın; bir yıl içinde yüzde yüz arttı. Birçok takısever ve kuyum alışverişi yapmayı planlayanlar için altın takı almak gittikçe zorlaştı. Çare hafif takılar üretmek. Kuyumcuların olmazsa olmazı bilezikler en hafif halleriyle vitrinleri süslüyorlar. Hafif bilezik denince de şarnel bilezikler aklımıza geliyor. Klasik tek bileziğe göre aynı görünüme sahip olan ama aynı zamanda %50’ye varan oranda daha hafif olan şarnel, artık kuyumcuların bilezik sergilerinde %90 oranında yer kaplıyor.

Sektörümüzün önde gelen 22 ayar bilezik üreticilerinden Sedat Yüksel Kuyumculuk; yükselen altın fiyatlarının etkisiyle, hafifliğiyle ön plana çıkan şarnel bileziklerine vitrininin çok büyük bölümünde yer ayırıyor. Aşırı değer kazanan altın ile birlikte, kuyumcunun en çok sattığı bilezik takı gruplarında ciddi düşüşlerin olmaması için özel formüller eşliğinde hafif bilezikler üreten Sedat Yüksel Kuyumculuk; hem tüketicinin hem de kuyumcunun yüzünü güldürüyor. Görünümüne göre terazide oldukça hafif gelen şarnel bilezikler ultra light olarak, yakın zaman öncesine göre %50 daha hafif üretilebiliyor.

Bütün kuyumcu dostlarının hafif bilezik konusunda net isteklerde bulunduğunu kaydeden Sedat Yüksel Kuyumculuk firma sahibi Sedat Yüksel; “Bugün sırf bizim markamızın toplam ürünlerinin %90’dan fazlasını şarnel oluşturuyor. Bu yaz mevsiminde en çok satılan modellerimizin şarnel olması bir tesadüf değil, şartların getirdiği doğal bir durum. Biz de yüksek kaliteli ve hafif, kullanırken kolaylıkla deforme olmayan yeni nesil bileziklerimizle kuyumcu dostlarımızın bir dediğini iki etmedik” dedi.

Şarnel bileziğin üretiminin normal bilezik üretimine göre daha zahmetli ve vakit alıcı olduğunu kaydeden Sedat Yüksel; “Bu zahmetin karşılığında müşterimizden daha fazla işçilik ücreti talep edemiyoruz. Ama böylelikle müşterimizin talebine hayır dememiş oluyor ve müşteri memnuniyeti elde ediyoruz. Bugün bırakın gramı, santimin bile piyasada hesabı yapılıyor. Ayrıca Şarnelin oval yapısı nedeniyle bileklerde daha ergonomik kullanıldığını ve tüketicinin bu nedenden ötürü de şarneli sevdiğini biliyoruz. Tabi ki şarnel, daha hafif olması nedeniyle daha dikkatli kullanılması gereken bir ürün” diye konuştu.