SEKTÖR > Küçükönder “Altınşehir; Kahramanmaraş kuyumculuğuna yeni vizyon kattı. Gelişim ve değişim olmazsa olmazımız oldu…”

Küçükönder “Altınşehir; Kahramanmaraş kuyumculuğuna yeni vizyon kattı. Gelişim ve değişim olmazsa olmazımız oldu…”

Büyük bir emekle çok kısa sürede inşası tamamlanan, devletin büyük destek sunduğu Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi; 1.5 yıldır bölge kuyum üreticisine ev sahipliği yapıyor. Geçen bu 1.5 yıl içinde şu anda Altınşehir tamamına yakın bir doluluk oranına sahip oldu. Altınşehir’in ve Kahramanmaraş’ın önde gelen markalarından biri olan Goldua Kuyumculuk firma sahibi Abdullah Küçükönder; pandemi döneminde kapısını aralamasına karşın çok kısa süre içinde Altınşehir’in bölge kuyumcusuna adeta doping etkisi yaptığını, her tür takı grubunu yapma cesaretine kavuşan ve ihracat alanında önemli atılımlar atan Kahramanmaraşlı kuyumcuların, Altınşehir’in enerjisinden büyük güç olduğunu ifade etti…

İrili ufaklı yaklaşık 350 atölye ve kuyum iş mağazalarına ev sahipliği yapan Altınşehir; adeta bir marka haline geliyor. Maraşlı kuyum üreticilerinin çok daha ferah, konforlu ve yüksek hijyen eşliğinde üretim yapmasına imkan tanıyan, zengin alt yapısıyla öne çıkan Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi; çok sayıda yerli ve yabancı alıcının da ziyaret ettiği bir adres haline geliyor.

Goldua Kuyumculuk firma sahibi, deneyimli kuyumcu Abdullah Küçükönder; Altınşehir’e ilk yerleşen markalardan biri olduklarını ve Altınşehir’in tüm kuyumcuları tek çatı altında toplamasıyla hem tatlı bir rekabet başlattığını hem de bilerek veya bilmeyerek firmaların kendilerini geliştirme konusunda büyük bir atağa kalktığını söyledi.

Bugün itibariyle Altınşehir’de üretim yapan kuyumcuların büyük bir çoğunluğunun İstanbul’a ve dolayısıyla ihracata ürün ürettiklerini belirten Küçükönder; “Şu anda Altınşehir’deki atölyelerin yapamayacakları takı grubu kalmadı diyebelirim. Yüksek teknolojiyi başarıyla harmanlayan bölge üreticisi; Altınşehir’in yarattığı sinerji ile yüksek özgüven ile birbirinden güzel takılara ve yeni tasarımlara imza atıyorlar” dedi.

“Etkin bir tanıtım komitesi Altınşehir’i Dünyaya taşır”

Abdullah Küçükönder; hızla büyüyen Altınşehir’in Dünya çapında tanınması ve yabancı alıcılarla buluşturulması gerektiğini bunun içinde profesyonellerden ve sektörün deneyimli isimlerinden oluşan bir tanıtım komitesi oluşturulmasının etkin sonuçlar doğuracağını dile getirdi.

Altınşehir Tantıım Komitesi adı altında oluşacak grubun her ay farklı bir ülkede üretim kompleksini ve dolayısıyla Maraş kuyum üretim gücünü tanıtmasının çok faydalı olacağını belirten Küçükönder; “Bu komite aynı zamanda İstanbul Jewellery Show’da da Altınşehir’i temsil eden bir büyük stant ile yer almalıdır. Yurtdışındaki kuyumculuk fuarlarında da Altınşehir; başlı başına bir marka gibi detaylı bir şekilde sektör mensuplarına anlatılmalıdır. Bakın görün çok kısa sürede bütün Dünyanın ilgisine mazhar kalırız. Bu kıymetli projeye Altınşehir’de bulunan tüm firmalar destek verecektir. Değerli Oda Başkanımız Mustafa Öz’ün Altınşehir’i daha geniş kitlelere tanıtacak olan bu projeyi hızla gündemine alacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.