SEKTÖR > İtalyanları kıskandıracak kaliteyi yakalayan “Voga Chain” yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor…

İtalyanları kıskandıracak kaliteyi yakalayan “Voga Chain” yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor…

Kahramanmaraş’ta temelleri atılan ve en üst düzey kaliteli makine işi altın halat üretimi için yola çıkan Voga Chain (Voga Zincir) çok kısa sürede uzun mesafeleri geride bıraktı. Van’da ilk kez düzenlenen Anatolia Jewellery Show’a da katılan genç marka; İtalyanları kıskandıracak üretim kalitesiyle uzun soluklu bir başarı yolculuğuna çıkıyor….

Kuyum ustası Abdullatif Ağgürbüz ve ortağı Emre Karaboğa tarafından yakın zaman önce Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde kapılarını aralayan Voga Chain; üst kalite makine işi altın halat zincirleriyle dikkat çekiyor. 3 gram ile 15 gram ağırlıklarında, farklı boylarda ve 8-9-10-14-18-21-22 ayar altın halat üretimi yapan iki ortak; çok ciddi bir teknoloji yatırımı ve braşlarında yurtdışında hızlandırılmış eğitimle sektörümüze markalarını kazandırdılar.

Aynı zamanda Vefa Kuyumculuk ile de ortaklığı olan ve Vefa kuyumculuğun inovasyon departman sorumlusu olan Abdullatif Ağgürbüz, Vefa Kuyumculuktaki içi dolu makine zincirlerinde olan tecrübelerinden istifade edildiğini belirterek; “Kahramanmaraş’ta ve hatta Türkiye’de fazla üretimi olmayan bir ürün grubu ile yeni bir marka kurmak istedik. İçi boş makine altın halat zincir üretimi nerdeyse şehrimizde bulunmuyordu, ayrıca Türkiye’de de birkaç firma tarafından bu ürünün üretimi yapılmaktaydı. İtalya’dan yüksek teknoloji eşliğinde en son sistem altın halat üretim makinelerini Altınşehir’deki atölyemize getirdik. İtalya’da bu makinelerin maksimum performans ile kullanılması konusunda çok ciddi eğitimler aldık. Tereddüt etmeden en iyi makine ile en iyi altın halat üretimi yapma kararı verdik. Hatta İtalya’da üretilen bu makinaları, kaliteli üretim ve maksimum performans amacıyla bazı mekanik konularda kendi tecrübemizde revize ederek kaliteye ve performansa ulaştık. Böylelikle Voga Chain; Türkiye’de doğan ama hedefini uluslararası ticaret olarak belirleyen bir kimlikle çalışmalarına başladı” diye konuştu.

Ürettikleri zincirlerin İstanbul, Kahramanmaraş ve Ankara gibi şehirlerde yer alan büyük toptancılar vasıtasıyla hem yurtdışına hem de yurtiçinde onlarca vilayetimize gittiğini belirten Abdullatif Ağgürbüz; “Amerika’ya direkt biz ihracat gerçekleştiriyoruz. Amerikalı satıcılar Amerika pazarı için anti alerjik, anti kanserojen ve nikel free alaşımların kullanılmasını bizden talep ettiler. Bizde onlara özel bir yeni üretim formülü geliştirdik. Kullanıcının cildinde herhangi bir reaksiyon vermeyeceği ile ilgili testlerde başarılı olduk ve ABD ihracatımız başladı. ABD’ye yaptığımız özel üretim formülü şu an için atölyemizin yurt içi üretimleri için de standart üretim prosedürü olmuştur. Altın halat alanında bu işin piri kabul edilen İtalyanlara bile artık yavaş yavaş ürün satıyoruz ve bu konuda görüşmeler yaparak anlaşmalar imzalıyoruz” dedi.

Firmanın bir diğer ortağı Emre Karaboğa; İtalya’da makine işi altın halat üretimi üzerine aldıkları eğitimle en kısa sürede üretime geçen marka olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu alanda 6 ay ile yaklaşık 1 yıllık bir sürecin ardından üretim başlanıyor. Biz bu süreci 2 hafta gibi inanılmaz bir zamana indirgedik. İlk kez bir fuar deneyimi yaşamak için de Van’a geldik. Markamızı ve yüksek kaliteli takılarımızı tanıtmak en önemli önceliğimiz, bu yüzden fuar bizim için başarılı geçti. Bu fuarda sıcak satış yapmadık ve yapmayı da düşünmüyoruz. Fuarlardan beklentimiz marka bilinirliği ve müşterinin bizim ürünümüzü kendi çalıştığı firmalardan talep etmesidir. Biz fuarlarda ürünlerimizi sergileyerek, piyasada yer alan diğer ürünlerden farkını göstermeye çalışıyoruz, izah ediyoruz. Sıcak satış yapmayarak pazarlama zincirine zarar vermeden markamızın tanınırlığını artırıyoruz. Yakın zaman içinde İstanbul Jewellery Show’a da katılımcı olmayı planlıyoruz.”