SEKTÖR > Köşker “Gerçek fırsatlar, fırsatın sonrasında saklı olanlardır”

Köşker “Gerçek fırsatlar, fırsatın sonrasında saklı olanlardır”

Murad Köşker “Karşımıza çıkan fırsatı etik ticaret değerleriyle değerlendirirsek fırsat, bize kalıcı kazançlar, fırsatlar sunar….

İstanbul Jewelery Show 50. kez kapısını aralıyor. Bu yıl ki İJS; Hongkong fuarının virüs felaketi sebebiyle ertelenmesiyle çok daha önemli hale geldi. Murad Jewellery firma sahibi Murad Köşker; pazara ürün sunmakta zorlanan Asya ülkelerinde ticaret hayatının durma noktasına gelmesinin birçok sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de önemli boşluklar oluşturduğunu söyledi. Uzakdoğu’dan kaynaklanan tedarik eksikliğini yerli firmalarımızın dolduracağını belirten Murad Köşker; sektörümüzü önemli fırsatların beklediğini, ortaya çıkan fırsatı, etik ticaret anlayışıyla değerlendirmemizin büyük önem teşkil ettiğini, sonrasında yeni ve daha büyük fırsatların bize göz kırpacağını ifade etti…

Başarılı ihracat çalışmalarıyla yakından tanınan Murad Jewellery; İJS’nin Mart ayağına yine çok sıkı bir şekilde hazırlandı. Murad Jewellery; geçtiğimiz Ekim İJS’de olduğu gibi Dubai merkezli iş ortağıyla birlikte iki farklı noktada fuara iki farklı stant ile katılacak.

Mücevher ve altın takıları iki farklı stant eşliğinde sergileyeceklerini kaydeden Murad Köşker; “Hongkong fuarının iptal edilmesiyle İJS; Dünya pazarından daha fazla pay alma konusunda katılımcılara önemli fırsatlar sağlayacaktır. Mühim olan ortaya çıkan fırsatı nasıl değerlendireceğimizdir. Fırsatçılık yapmak yerine, uzun yıllar etkin ticaret yapabileceğimiz hizmet kalitesini, güveni sunmamız gerekiyor. Bunu başarırsak kriz sonrasında da bizden ürün alan ülkeler ve firmaların sayısı artmaya devam eder. Ticaret kısa mesafe koşulan bir yarış değil uzun süren bir maratondur. Maraton yaşam boyunca devam eder, işte bu bilinçle ticaret hayatımızı şekillendirmeliyiz” diye konuştu.

Fuar kapsamında 2020 yılında trend olacak yepyeni takıları sergileyeceklerini ve yılın trend takılarını görmek isteyenleri stantlarına davet eden Köşker; “Çok iddialı tasarımlarımız var. Müşterilerimizin yüksek satış rakamları elde etmelerini hedefledik. Dünya çapında kıymetli alıcılarla çalışıyoruz. Onlara en iyi hizmeti sunmak ana gayemizdir. Fuarın hem markamız hem de sektörümüz için iyi geçeceğine inanıyorum” dedi.