SEKTÖR > Altının gizli düşmanı Bitcoin yatırımcıyı güvenli limandan dalgalı denizlere sürüklüyor

Altının gizli düşmanı Bitcoin yatırımcıyı güvenli limandan dalgalı denizlere sürüklüyor

Oturduğunuz yerden para kazanma, emek harcamadan kazanç elde etme hayalleri kuran yüzbinlerce insan Bitcoin’e milyonlarca lira değerinde para yatırıyor. Herhangi bir fiziki karşılığı olmayan sanal para olarak kabul edilen Bitcoin’e yapılan paralar hızla buharlaşıyor. İlk başta büyük ümitlerle girilen, kısa zamanda zenginleşme hedefleriyle yönelinen Bitcoin; çoğu insanın kabusu oluyor. Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; Bitcoin’in özellikle pandemi döneminde tüm Dünyaya adeta bir virüs gibi yayıldığını, Bitcoin’in altına yatırım yapan kitleyi de yoldan çıkardığını, altın fiyatlarının çok fazla yükselmemesinde altına azalan talebin önemli bir etken olduğunu söyledi.

Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; Bitcoin ve forex işlemleri yaparak kısa sürede para kazanma hayallerinin hemen hemen tamamının kabusla neticelendiğini, iyi günde kötü günde yatırımcısının yüzünü gülderen altının da bu sanal işlemler yüzünden eskisi gibi talep görmediğini ifade etti.

Bitcoin’in bilinçli olarak öne sürüldüğünü ve çok sayıda insanın, ailenin büyük kayıplarla büyük hezimetler yaşadığını vurgulayan Akif Sarıyer; “Bitcoin; özellikle son 3 yılda yoğun reklam ve algı operasyonlarıyla ciddi bir kitlenin tercihi oldu. Altın yatırımcısının da kayda değer bir bölümü Bitcoin’e yöneldi. Altın fiyatlarının uluslararası piyasada ons bazında önemli bir artışa geçmemesinde bu durumun önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Altın için Bitcoin tehlikesinin daha da artabileceğinin altını çizen Sarıyer; Bitcoin ile uluslararası alışverişlerin yavaş yavaş başladığını, Bitcoin’in altın gibi Dünyanın her yerinde geçerliliği artarsa, ülkeler arasında ticaretin bir aktörü olursa, işte o zaman altın fiyatlarının nasıl hızla düşeceğini hep beraber göreceğimizi dile getirdi.