SEKTÖR > Yarı Mamül Üreticilerinin Sayısı Artıyor…. Seçim Yaparken Aman Dikkat !!!!

Yarı Mamül Üreticilerinin Sayısı Artıyor…. Seçim Yaparken Aman Dikkat !!!!

Son dönemde özellikle Kuyumcukent içinde Yarı Mamül satan mağazaların sayısının arttığını gözlemliyoruz. Birçok atölye yarı mamül üretimine giriyor hatta bazı kuyumculara sarf malzeme, teknik cihaz temin eden firmaların bile yarı mamül alanında çalışmalar içinde olduğunu gözlemliyoruz. Bu değişim ile ilgili sektörümüzün yarı mamül alanında tecrübeli isimlerinden biri olan Seva Şarnel & Yarı Mamül firma sahibi Turan Barlık ile bir sohbet gerçekleştirdik. Turan Barlık; yarı mamül üreticileri açısından kontrolsüz bir artış olduğunu, bir yarı mamülün ürünü vezir de rezil de edebileceğini ifade etti.

Pandemi sürecinden bir çok sektör olumsuz etkilendi. Üretim maliyetleri arttı hammadde fiyatları yükseldi. Kuyum ihracatımızda da ciddi bir azalma söz konusu. Tüm bunlar bir araya gelinde artık kuyum atölyelerimizden daha az makine sesi duyar oluyoruz. Artan üretim maliyetleriyle birlikte birçok firmanın daha çok yarı mamül alarak, ürünün son bölümünü tamamlamaya konsantre olduklarını gözlemliyoruz.

Seva Şarnel & Yarı Mamül firma sahibi Turan Barlık; yarı mamül ürünlere artan talebin, pandemi sürecinin ardından daha da üst seviyeye çıkacağını, son yıllarda yarı mamül üretici ve satıcısında da ciddi anlamda artış olduğunu söyledi.


Kuyum üreticilerin yarı mamül alanında çalışan firmalarla ilgili seçimlerinde sadece fiyat odaklı hareket etmemeleri gerektiğini vurgulayan Turan Barlık; “Yarım mamül firmasının tecrübesi, istikrarlı çalışmaları, yeni model konusunda araştırmacı ve yapıcı kimliğinin bulunması, yüksek kalite standartları ortaya koyma gibi birçok kriterin masaya yatırılması gerektiğine inanıyorum. İyi bir yarı mamül ürününüzü zirveye çıkarır. Kötü bir seçim ise geri dönüşü olmayan kayıplara yol açar” diye konuştu.


Seva Şarnel ve Yarı Mamül’ün pandemi sürecinin sona ermesiyle birçok yeni model ortaya koymak için harekete geçeceğini ve yurtdışından yeni yarı mamül üreten makineler getireceğini sözlerine ekleyen Barlık; “Zorlu süreçte hizmete açılan, Çemberlitaş Şeref Han’daki şubemiz oldukça güzel sonuçlar elde ediyor. Kuyum üretiminin yapıldığı her noktaya yakın olmak istiyoruz. Müşterilerimiz yarı mamüllerimizi Seva Seva kullansınlar istiyoruz.”