SEKTÖR > ÖZCANTALYA Silver Show…

ÖZCANTALYA Silver Show…

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve 2022 yılının ilk mücevher alım heyetinin ülkemize geldiği organizasyon olan Jewellery Antalya 7 – 11 Ocak tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirdi.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen Antalya Mücevher Alım Heyeti’nde altın, gümüş, pırlanta, inci vb. alanlarda faaliyet gösteren 60 Türk mücevher firması yer aldı. Bu özel etkinliğe ikinci kez katılan Özcan Gümüş; son derece başarılı bir organizasyonu geride bıraktı. Özcan Gümüş 3 gün süren organizasyonun daha da uzun yapılmasını tavsiye etti…

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; bu yıl ki organizasyonun ilkine göre daha titizlikle hazırlandığını, ilk seferde oluşan aksaklıkların ortadan kaldırılarak, İMMİB’in başarılı bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

4 farklı gümüş markasının yer aldığı organizasyonda Özcan Gümüş; en yeni modellerini alıcılara sundu. Sinan Araç; yüksek altın fiyatlarının da etkisiyle artık Dünyanın en önemli altın takı alıcılarının da gümüşe ürün portföylerinde daha fazla yer ayırmaya başladığını, böylelikle birçok yeni alıcının markaları ile tanıştığını dile getirdi.

Sergiledikleri tüm ürün gruplarına eşit oranda ilgi olduğunu kaydeden Araç; “Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başka ülkelerde yapacağı organizasyonlara da katılabiliriz. Şu anda 2022 uluslararası fuar takvimimizde yılın ortasındaki Hongkong fuarı görünüyor. Son dönemde E ihracat alanında ciddi atılımlar yaptık ve bu konuda güzel geri dönüşler alıyoruz” dedi.

İKO Başkanlık görevine yeniden seçilen Mustafa Atayık’ı da tebrik eden Sinan Araç; yeni dönemde İKO’nun; gümüş üzerine marka mağazalar açmaya yönelik projelere destek vermesinin son derece sağlıklı sonuçlar doğuracağını vurgulayarak; altın takıda olduğu gibi gümüşün de çok sayıda markalaşmış zincir mağazalarda satış zamanın geldiğini ifade etti.