SEKTÖR > Yeni yılda kuyumcu vitrinleri hafif ürünlere ağırlık verecek

Yeni yılda kuyumcu vitrinleri hafif ürünlere ağırlık verecek

Serkan Çağman “Kuyumcular yüksek işçilikli ürünleri ve ağır takı modellerini mağazasına koymayı tercih etmiyor. Yerine; hafif, işçilik ücreti daha az olan ürünleri koyuyor. Yüksek altın fiyatlarının doğal sonucu, *Hafifleyen vitrinler”

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı ve son dönemde belirli bir rakam aralığına oturdu. Şimdi bu fiyatlar uzun süre devam edecek mi? Yoksa yükseliş olacak mı? soruları içinde yeni bir yıla giriş yapıyoruz. Kesin olan bir şey var ki o da artık hafif takılar, kuyumcu vitrinlerinde çok daha fazla yer kaplayacak. Artık bir set takı almak binlerce liralık bütçelere tekamül ediyor. Anadolu’da yüzlerce kuyumcu esnafının tercihi olan, yüksek kaliteli ürünler, farklı tasarımlar piyasaya sunan HS Gold Consept firma ortağı Serkan Çağman; kuyum mağazalarının hiç olmadığı kadar hafif ürünlere yer açtığını, işçilikli takıların minimum seviyeye indiğini ve kilolarca altını olan kuyumcunun artık çok az sayıda kaldığını ifade ediyor.

Çağman; son günlerde hafif bir canlanma olduğunu belirterek; “Kuyumcu alırken tedbirli, satıcı verirken temkinli davranıyor. Bakiye sorunları çığ gibi büyümeye devam ediyor. Eğer bir kuyumcuda çok fazla ürün göze çarpıyorsa, bilin ki o mağazanın içinde çok sayıda demo ürün vardır. Günümüzde ne yazık ki her yeni müşteri yeni bir risk anlamı taşıyor. Yıllardır peşin çalışma prensibiyle hareket eden HS Gold Consept; herkesi peşin çalışmaya davet ediyor. Altın fiyatları belirli bir seviyede olursa Şubat sonu itibariyle kuyum alışverişinin temposunun artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

“Hurda altın sirkülasyonu çok fazla yok”

Altın fiyatlarının çok büyük yükselişler göstermesine rağmen çok yoğun bir hurda altın trafiğinin olmamasını, yastık altındaki altınlardaki azalışa bağlayan Serkan Çağman; “Rekor seviyedeki fiyatlara rağmen, hurda altın geri dönüşleri öyle aman aman olmadı. “Bu sıcağa kar dayanmaz” sözü boşuna değil. Zorlu ekonomik şartlar, vatandaşın tasarruf yapmasını engelliyor. Eldekileri de koruması çok güç oluyor” dedi.