SEKTÖR > Daha da YÜKSELmeden altını yakalayın

Daha da YÜKSELmeden altını yakalayın

Sedat Yüksel “Altın fiyatları uçuşa geçmeden takı alımlarınızı yapın. 1 yıl sonra ihtiyacınız olsa bile alın kenara koyun. Tam alım zamanı. 2024 Bahar ve yaz mevsiminde düğünü olan veya tasarruf amaçlı bilezik almak isteyenler bu fiyatı kaçırmasın. Çünkü altın fiyatlarının artma ihtimali çok yüksek.”

Son yıllarda birçok sektör avantajlı fiyatlarla erken satışlar gerçekleştiriyor. Özellikle turizm erken satış konusunda çok ileri düzeyde. Sezon fiyatlarına göre %40- %50 avantajlı alım yapmak için 8-9 ay önceden satın alan kişiler, yazın yüksek fiyatlarla muhatap olmuyor. Peki bu durum takı için de geçerli mi? Tabi ki altın fiyatları satın aldığınız gün ne ise alacağınız takının fiyatı da günün şartlarına göre belirleniyor ama istisnai durumlar var. Sedat Yüksel Kuyumculuk firma sahibi Sedat Yüksel; altın fiyatlarının 1850 TL’yi görerek rekor kırdığını, daha da yükselmesinin ve gördüğü fiyata tekrar çıkmasının yüksek ihtimal olduğunu, şu an için ihtiyacı olanların takısını, bileziğini alıp kenara koymasının en iyi karar olacağını ifade etti.

Yeni bir yıla giriş yapmaya az günler kaldı. Altın fiyatlarının geleceği belirsizliğini koruyor. Rekor seviyeleri gören altın, yaşanan global gerilimler ile birlikte çok daha yüksek rakamlara ulaşabilir. Deneyimli kuyumcu Sedat Yüksel; kışın, bahar ve yaz mevsimlerinde düğünü olan, akrabasına düğün hediyesi alacak olanlar ve tasarruf amaçlı bilezik satın almayı düşünenlerin ellerini çabuk tutmasını tavsiye ediyor.

Altının her zaman sahibine kazandırdığını ve altın fiyatlarının bir kez gördüğü rakama mutlaka tekrar eriştiğini hatırlatan Sedat Yüksel; “Dolar ve altının onsu yükseliş eğiliminde. Altın yakın zaman önce rekor kırarak 1850 TL’yi gördü. Bu rakamı tekrar yakalaması ve hatta üzerine çıkması kesinlikle sürpriz olmaz. Erken davranan ve ihtiyacı olan bileziği alıp kenara koyanların, kullanacakları zamanki fiyat farkıyla ciddi bir avantaj elde edeceklerini düşünüyorum” dedi.

Kuyumcuların da son tüketiciyi bilinçli bir şekilde yönlendirmelerinin olumlu olabileceğini kaydeden Sedat Yüksel; “Eğer bileziği bir aksesuar olarak ve özel günlerde kullanacağınız bir takı olarak görmeyen kitledenseniz, 6 ay sonraki bilezik modelinin ne olacağının çok önemi yok. Bileziği tasarruf amaçlı alanlar, tamamen takı amaçlı, aksesuar mantığıyla alanlar ve hediye olarak alanlar olarak 3 gruba ayırabiliriz. Kuyumcu dostlarımız müşterilerine çeşitli tavsiyelerde bulunabilirler. Kullanıcı profiline göre şimdi mi almak sonra mı almak daha avantajlı olacaktır diyerek bir analiz yapmakta fayda var” diye konuştu.