SEKTÖR > Kül Yutmaz Tüketici En Sevdiğimiz

Kül Yutmaz Tüketici En Sevdiğimiz

Rıfkı Bedir “Bilinçli mücevher alımı ve kullanımı ile ilgili olarak Türk kadını araştırmacı ve sorgulayıcı kimliğiyle öne çıkıyor”

Mücevher kullanımı, özellikle son 10 yıl içinde lüks ürün grubu kimliğinden, ulaşılabilir pahalı ürün kimliğine dönüştü. Bu süre içinde mücevherin onlarca detayı, hem sanal Dünyada hem de çeşitli seminerler vasıtasıyla son tüketiciye aktarıldı. Zergeran Pırlanta firma sahibi Rıfkı Bedir; geçmiş dönem ile karşılaştırıldığında mağazalarına gelen tüketicinin çok daha bilinçli bir şekilde isteğini kendilerine ilettiklerini, ne istediğini bilen tüketiciye ürün sunumunun da ayrıca keyifli olduğunu ifade etti.

Birçok kadın için mücevher büyük bir tutku oluyor. Mücevhere sahip olmak özellikle psikolojik ihtiyaç sınıfında değerlendiriliyor. Çok sayıda kadının en az bir mücevherinin olmasını hayal ettiğini, arzu ettiğini biliyoruz. Çok farklı coğrafyalara ürünlerini sunan, mücevheri Dünya kadınıyla buluşturan Zergeran Pırlanta; Türk mücevher kullanıcısının yüksek bilinç ve bilgi sahibi olmasından gurur duyuyor.

Firma sahibi Rıfkı Bedir; Türk kadınının uluslararası sertifika eşliğinde mücevher almak istediğini, alacağı taş ile ilgili birçok sorular ile mağazalarına geldiklerini, özellikle yeni neslin mücevher alışverişinde en ufak riske yer vermek istemediğini söyledi.

Rıfkı Bedir açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Müşterimiz bize gelirken pırlanta ile ilgili önemli bilgilere sahip oluyorlar. Bilgili bir müşteriye ürün satmak çok daha kolay oluyor. Bizden ürünü alan bir kişinin ikinci ürün tercihinde çok daha hızlı hareket ettiğini hatta mağazaya gelmeden ürünü evine sipariş ettiğini görüyoruz. Mücevherini büyütmek isteyenler de ciddi bir orana tekamül ediyor. Ne yazık ki çok uzun yıllar önce satılan mücevherlerde hem satanın hem alanın bilgi eksikliği nedeniyle satışta beyan edilen taş sınıflarının gerçeği yansıtmadığını görüyoruz.”

Mücevher alımı öncesi satış yapan firma ve referansları ile ilgili bilgiler edinilmesinin de son derece faydalı olacağını sözlerine ekleyen Bedir; bugün itibariyle artan döviz fiyatlarıyla birlikte binlerce TL tutan mücevherlerin alımında son tüketicinin göstereceği hassasiyete ve çekincelere satıcıların sabır içinde yaklaşmaları gerektiğini dile getirdi.