SEKTÖR > Bundan sonra her atölyede Dünyanın en iyi cila ustası görev alacak

Bundan sonra her atölyede Dünyanın en iyi cila ustası görev alacak

“Koras Elektronik Cila Makinesi - kuyumcunun hatasız cilahanesi”

Koras ile bir devir kapanıyor, yepyeni bir dönem başlıyor. Artık takılarda finishing, cila ve patlatma işlemleri, tam otomatik makine ile hatasız, insan gücüne ihtiyaç duymadan gerçekleştiriliyor. Kuyum üreticileri, cila atölyeleri bu sihirli makine sayesinde minimum çalışan ile maximum sonuçlar elde ediyor. Koras Elektronik Polishing (elektronik cila, patlatma makinesi) ile zaman, para ve işgücü kaybı tarihe karışıyor. Koras Elektronik Cila Makinesi; atölyenin en kıymetli cila ustası oluyor…

Alman kökenli, Dünyanın en ünlü rafineri firmalarına makine üreten Koras firması tarafından yakın zaman önce hayata geçirilen ve Dünyanın ilk, tek tam otomatik cila, patlatma makinesi olan Koras Aqua Pol; ülkemizde satışa sunulmaya başlandı. Yılların deneyimli cila ustası olan, ülkemizde ilk patlatma işlemlerini yapan ve takıya son dokunuşuyla muhteşem sonuçlar ortaya koyan Zaven Kasacı’nın bizzat cihazın üretiminde söz sahibi olduğu Koras Elektronik Cila Makinesi; insan gücüne ihtiyaç duymadan, insan eli değmeden hatasız cila ve finishing yapıyor.

Yarım asra yakın bir zamandır kuyumculuk mesleğinin içinde bulunduğunu, babadan devraldığı bu mesleği, son 20 yılda Almanya’da icra ettiğini belirten Zaven Kasacı; “Dünyada bir ilk olan Koras tam otomatik cila makinesini ülkemize getirdik ve bizde onunla beraber tekrar yurdumuza döndük. Bu cihaz ile artık insan eli değmeden muhteşem cila ve patlatma işlemleri yapılabiliyor. 1. üründe de 1000. ürün de de aynı kalitede makineden en güzel haliyle çıkıyor. İnsan elinin yapabileceği hatayı sıfırlıyor. Cila işleminde oluşan fire kaybı ortadan kalkıyor. Zaman kazandırıyor ve en önemlisi cila işlemlerinde ihtiyaç olan masrafları, harcamaları tarihe gömüyor” diye konuştu.

Mıhlama Ustası Berç Köroğlu ve Avrupa Genel Koordinatörümüz Fatih Durmuş ile birlikte yeni ürünün tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Zaven Kasacı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünümüzü kısa süre içinde değerli ustalar test etti. Çemberlitaş’ta bulunan ofisimizde kapımız herkese açık. Takısını getiren ustalarımız, makinemizin sıradışı performansına canlı şahitlik yapıyorlar. 15 ile 20 bin Euro arasında değişen fiyatlara sahip olan ve 3 farklı boyutu bulunan Koras Aqua Pol Eletronik Cila makinesi, aynı zamanda çevreci özelliğiyle ön plana çıkıyor. Patlatmada kullanılan siyanüre son veriyor. Kendi özel yıkama solüsyonu mevcut olan makinemiz ile artık her kuyum atölyesi, her cila atölyesi, Dünyanın en iyi, sessiz, hiç şikayet etmeyen ve sadece işini yapan bir cila ustasına kavuşmuş oluyor.”

Son derece kolay kullanıma sahip olan cihaza, yurtdışından da ciddi talepler olduğunu sözlerine ekleyen Kasacı; İstanbul Jewellery Show Mart 2022’de yer alacaklarını, cihazlarını Kuyumcukent bünyesinde görmek ve incelemek isteyenleri de işbirliği içinde oldukları MT Makine (Murat Otacı) adresine yönlendirdi.

Koras Aqua Pol Elektronik Cila Makinesi; Koras Türkiye ve MT Makine haricinde hiçbir kuruluş tarafından satışa sunulmamıştır. Bu cihazın ülkemizdeki tek satış yetkilisi Koras Türkiye ve MT Makine firmalarıdır.