SEKTÖR > Kuyumcunun sihirli lambasından çıkan cin “AIFASOFT”

Kuyumcunun sihirli lambasından çıkan cin “AIFASOFT”

Cin fikirlerin iş hayatınızı kolaylaştırdığı, yazılım mühendisliğinin sonuçlarınıza artı olarak yansıdığı çözüm ortağınız “AIFASOFT”

Son yıllarda özel yazılım programları, her sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de etkin olarak kullanılıyor. Firmaların ihtiyacına göre özel hazırlanan ve sağladığı avantajlarla büyük kolaylıklar katan yazılım programları; artık birçok firmamız için olmazsa olmaz bir öneme sahip oldu. 11 yıl önce temelleri atılan AIFASOFT; sektörümüzün önde gelen markalarının çözüm ortağı oluyor.

İşinsanı Fatih Şahin Tarafından kurulan AIFASOFT; 11 yıldır ağırlıklı olarak kuyumculuk, döviz ve finans sektörüne hizmet sunuyor. Ön muhasebe/ cari - stok programı ERP GOLD, mobil ve masaüstü uygulamalar üzerinden, yüzde yüz kayıt altında olan ve otomatik hedge ve cari hesap kayıtlı fiziki al sat işlemleri (FX Trader) firmalara özel anlık döviz ve altın fiyatlarını sunan mobil uygulamalar ve elektronik fiyat ekranları, firmalara özel web sitesi tasarımları, firmalara özel yazılım geliştirme gibi daha bir çok alanda hizmet sunan AIFASOFT; çözüm odaklı yazılım programları geliştiren bir şirket olarak dikkat çekiyor.

AIFASOFT Genel Müdürü Münür Sezer; 11 yıllık şirket tarihlerinde kuyumculuk sektöründen onlarca firmaya hizmet sunduklarını, her yıl gelişen ve yenilenen özel yazılım programlarıyla firmalara hem zaman hem de maddi kazanımlar sunduklarını söyledi.

Pandemiyle birlikte internet üzerinden iletişim alanlarında mecburi de olsa hızlı bir gelişim yaşandığını, firmaların belki de birkaç sene sonra gündemlerine gelecek E ticaret ve yazılım programları yatırımlarını öne çektiklerini kaydeden Münür Sezer; “Açıkçası pandemiyle birlikte işleri artan nadir firmalardan biri olduğumuzu söyleyebiliriz. Ortaya çıkan yeni Dünya düzeninde, ihtiyaçlar ve öncelikler tekrar belirlenmeye başlandı. Yaşanan bu değişime direnen kaybediyor, uyum sağlayanlar ise gelişimlerini sürdürüyor” dedi.

2021 yılında hizmet menülerinde yer alan; Fiziki Trader ve Döviz & Altın fiyatlarını anlık sunan web siteleri ve mobil uygulamaların öne çıktığını kaydeden Sezer; açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kuyumculuk sektöründe sözle ticaret yüz yıl önce olduğu gibi aynen devam ediyor. Çok büyük hacimli işlemler bir sözle el değiştiriyor. Biz; söz uçar kayıtlar kalır, mantığıyla FX Trader’ı geliştirdik. Telefonda yapılan ve mutabık kalınan alım satımı tek bir tuşla ekranlara yansıtıyoruz. Böylelikle en ufak bir yanlış anlaşılma veya hatayı ortadan kaldırıyoruz. Mobil uygulamalarda gittikçe popülerliğini arttırıyor. Özellikle şu dönemde fiyatların ani hareketliliği nedeniyle herkesin bir gözü ekranlarda oluyor. Sektörümüzün önde gelen firmaları kendilerine özel bu uygulamayı müşterilerinin kullanımına sunuyor”

AIFASOFT’un son derece başarılı bir yılı geride bıraktığını sözlerine ekleyen Genel Müdür Sezer; yeni dönemde müşterilerine yeni fikirler sunacaklarını ayrıca bir çok hayali, birçok farklı isteği yazılımlarına entegre edeceklerini dile getirdi.