SEKTÖR > Erpol kalitesiyle bir Dünya takı ışıl ışıl

Erpol kalitesiyle bir Dünya takı ışıl ışıl

Kuyum üreticilerinin ürünlerinde arzu ettiği pürüzsüzlüğü, parlaklığı, etkin yüzey kalitesi elde etmesine büyük katkılar sunan Erpol Zımpara ve Fırça Sanayi; kendi fabrikasında ürettiği ürünlerin %70’e yakınını ihraç eder bir hale geldi. Yurtiçindeki üreticilerin yabancı sarf malzeme ihtiyacına son veren, yurtdışındaki üreticileri de Made In Turkey kalitesiyle tanıştıran Erpol; bir Dünya takıya özenle dokunuyor.

Yeni yıl ile birlikte 10’uncu yaşına adım atmaya hazırlanan Erpol Zımpara ve Fırça Sanayi; ülkemizdeki kuyum üreticilerinin yanısıra Dünyanın önde gelen üreticilerinin de tercihi oluyor. İran’da yurtdışı bayiliği bulunan markamız; çok sayıda ülkede kuyum ustalarının tercihi oluyor. Yüksek kaliteli ürünleri, extra fine serisi, uzun kullanım ömrüne sahip yeni ürün çeşitliliğiyle hem yerli hem de yabancı kuyum ustalarının vazgeçilmezi olan Erpol; üretiminin %70’inden fazlasını yurtdışına gönderiyor.

Erpol Zımpara; firma sahibi Cengiz Yalçın; ülkemizde son dönemde yaşanan aşırı döviz hareketliliğinden hemen hemen hiç etkilenmeden çalışmalarına devam ettiklerini, zamanında yüklü miktarda aldıkları hammadde stokları sayesinde, zorlu günlerde hem iç piyasanın hem de dış piyasanın taleplerine eksiksiz yanıt verdiklerini söyledi.

Çok yakın zaman içinde yurtiçinden yeni müşteriler edindiklerini ve eklenen yeni müşteriler ile mevcut daralmayı hissetmeden çalışmalarına yüksek tempoyla devam ettiklerini kaydeden Cengiz Yalçın; “Aniden yükselen döviz fiyatlarının etkisiyle, yurtdışından sarf malzeme ithal etmek ve bunu yerli üreticimize yüksek fiyat eşliğinde sunmak mümkün görünmüyor. Kuyumcu dostumuz uygun fiyat ve yüksek kalite eşliğinde, kendi ülkesinde üretilen Erpol imzalı ürünleri gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edecek” dedi.

Yeni yıl ile birlikte zımpara ürün grubuna iki A Plus yeni ürün dahil edeceklerini ve İJS Mart fuarında yeni modellerini tanıtacaklarını sözlerine ekleyen Yalçın; kuyum üretiminin Dünya genelinde artış içinde olduğunu, Türk kuyumcularının yurtdışındaki başarılarını, kuyum üretim sanayisi alanında makine ve sarf malzeme üreten firmaların da tekrar edeceklerini dile getirdi.

“Takıların ayarına göre farklı özelliklere sahip sarf malzemelerimiz bulunuyor. Satışa sunduğumuz tüm ürünlerimiz kendi atölyemizde üretiliyor. Parlatma bezlerimiz farklı renklerde satışa sunuluyor. Bu özel parlatma bezlerinin dokuları farklı tiplere sahip. Yüksek kaliteli üretim yapmak için kullanılan sarf malzemeleri önem teşkil ediyor. Büyük emek ile harcanan takıların son aşamasında en ufak hataya bile tahammül etmemiz mümkün değil o yüzden seçtiğiniz malzeme ile ilgili aklınızda hiçbir soru işareti kalmaması gerekiyor. Önümüzdeki ay şirketimiz LTD. unvanını alıyor ve 2020 yılında 2 Milyon TL işimize yatırım yapmayı planlıyoruz.”