SEKTÖR > Diyarbakır fuarının habbe takıları özenle yapıldı Fuara katılacak firmaların stantlarına bırakıldı

Diyarbakır fuarının habbe takıları özenle yapıldı Fuara katılacak firmaların stantlarına bırakıldı

“Altıngül Kuyumculuk”

Kültürel takılar arasında çok önemli bir yere sahip olan ve özellikle Güneydoğu Anadolu’daki kadınların vazgeçilmezi olan habbe takılar; Kahramanmaraş’ta Altıngül Kuyumculuk tarafından özenle üretiliyor. Diyarbakır Mezopotamya Fuarına katılacak bazı firmaların standında yer alacak habbe takılar en yeni versiyonlarıyla kuyumcuların beğenisine sunulacak. Altıngül Kuyumculuk fuar alanında ismiyle değil ürünleriyle, kalitesiyle seçkin markaların standında yer alacak.

Özellikle Güneydoğu Anadolu’da kadınların yoğun bir şekilde tercih ettiği habbe takılar; 5-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Diyarbakır Mezopotamya Kuyumculuk fuarında birçok firmanın standında yerini alacak. Tarihi çok eskiye dayanan bu kültürel takıyı Kahramanmaraş’ta özenle üreten Altıngül Kuyumculuk; fuar öncesi hummalı bir çalışma içine girdi.

Son yıllarda bu önemli takı grubunun, yükselen altın fiyatlarından çok fazla etkilenmesini önlemek için 15 gram’a kadar hafifleyen setler üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Altıngül Kuyumculuk firma sahibi Yakup Burtaçkıray; “Olabildiğince habbeyi hafiflettik ve sınıra geldik. Bundan sonra daha da hafifletmek, ürünün kullanımı esnasında sık sık sorunların çıkması anlamına gelir. Aniden yükselen altın fiyatlarının iş tempomuzu olumsuz etkilediğini gözlemliyoruz. Güneydoğu Anadolu kadınının vazgeçilmez takısı, batı illerimize de gidiyor. Güneydoğu’dan kalkıp büyük şehirlere gelen kadınlar habbeden vazgeçmiyorlar” diye konuştu.

Kısa bir dönem habbe takının 14 ayarını yaptıklarını ama çok az talep görmesi üzerine yine tamamen 22 ayar üretime geri döndüklerini kaydeden Yakup usta; “Bu takı grubuyla ilgili zaman zaman farklı teknikler de kullanıyorum. Fusion’dan habbe (altın toplar) yaptık ve ortaya çok güzel modeller çıktı. Her ne kadar bu takının klasik modelleri daha fazla talep görse de yeni nesil yeni tasarımlar arıyor ve beğendiğinde satın alıyor” dedi.

Fuara katılacak olan firmalara başarılar dileyen Yakup Usta; önümüzdeki süreçte Altıngül Kuyumculuğun ulusal fuarlarda katılımcı olabileceğini dile getirdi.