SEKTÖR > Altını olan mutlu… Altını olmayan almak için umutlu

Altını olan mutlu… Altını olmayan almak için umutlu

Hasan Çınar “Yüksek altın fiyatlarının ilacı zaman olacak. Elbet bu rakamlara da piyasalar alışacak. Hatta alışmaya başlandı.”

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yüksek altın fiyatları kuyumcuların takı satışını olumsuz yönde etkiliyor ama aynı zamanda sarrafiye, gram altın talebi en üst seviyeleri görüyor. Sektörümüzün tecrübeli ismi, Şakir Kuyumculuk firma ortağı Hasan Çınar; yüksek altın fiyatlarına alışmak için herkesin zamana ihtiyacı olduğunu, bu yaz sezonunda 22 ayar takıların, yatırımların değerinin koruması ve enflasyon karşısında erimemesi için çok daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Sonbahar mevsimine yavaş yavaş adım attığımız bu günlerde, artan düğünlerle birlikte kuyumcular için hareketli günler yaşanması bekleniyor. Beklentiler oldukça iyimser olsa da yüksek altın fiyatları hem satıcıyı hem de alıcıyı bir hayli tedirgin ediyor. Özellikle 22 ayar takılar; el yakan fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Şakir Kuyumculuk firma ortağı Hasan Çınar; 22 ayar altınların, düşük işçiliği ile altını hem aksesuar hem yatırım olarak görenlerin vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini, altın hangi fiyata çıkarsa çıksın mutlaka 22 ayar alıcısının var olacağını ifade etti.

Bu yaz yöresel takı satışlarında Şakir Kuyumculuğun hedeflerini yakaladığını ve yılın ikinci yarısına da iyi bir giriş yaptıklarını kaydeden Hasan Çınar; “Son bir aydır fiyat istikrarı oluşmaya başlandı. Bu da yılın son bölümü için sektörümüze artı getirecektir. Birçok yeni ürün grubuna portföyümüzde yer verdik ama yine açık ara yöresel, otantik takılarımız satış grafiğimizde üst sıralarda oldu. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki etkin ticaretimiz yeni katılan müşterilerimizle artarak devam ediyor” diye konuştu.