SEKTÖR > Uzun ömürlü parlaklık için size de iş düşüyor

Uzun ömürlü parlaklık için size de iş düşüyor

Alperen Tezcan; “Kaplamanın kalitesi kaplamın uzun ömürlü olması için tek başına yeterli değil. Kuyumcu dostlarımıza ve kuyum üreticisine de düşen görevler var.”

Gümüş, altın, mücevher montürü olmak üzere farklı madenlere titiz dokunuşlar yapan Tezcan Galvano; bu aralar yoğun bir mesai dönemi geçiriyor. Yazın hareketliliği içinde çok sayıda takı; kuyumcu vitrinlerine gitmeden önce Tezcan kalitesiyle bezeniyor ve özel bir parlaklık kazanarak, alıcıların dikkatini çekecek görünümle vitrinlere çıkıyor.

Tezcan Galvano Genel Müdürü Alperen Tezcan; yıllardır yaptıkları araştırma sonucunda takıların ışıltısının ve parlaklığının çok daha uzun süreler üzerinde kalması ve vitrindeki duruşunun, renginin solmaması için kuyumculara da üreticilere de bazı görevler düştüğünü ifade ediyor.

Dünyanın en kaliteli kaplamasının bile yüksek sıcaklıklar karşısında zor durumda kaldığını belirten Alperen Tezcan; “Kuyumcu vitrinlerinde kullanılan ekstra parlak ışıklar çok ciddi ısı oluşturuyor. Bir de dışarıdan güneşin etkisiyle gelen sıcaklıkla birleşince bir anda kuyumcu vitrinlerinin içinde 60- 70 dereceye varan sıcaklıklar ortaya çıkıyor. Bu durum; kaplamaya zarar veriyor ve ürünün ilk günkü parlaklığının hızla kaybolmasına yol açıyor. Yaptığımız denemelerde, led ışık kullanımı ve bilgisayar soğutucu fan kullanımı ile ürünün vitrin ömrünü en üst seviyeye çıkardık” diye konuştu.

Kuyum üreticilerinin kaplama öncesi veya kaplama sonrasında ürünlerin yıkanmasında amonyak kullanımı yapmasının da ürünün dokusuna, kaplamanın gücüne negatif etki yaptığını tespit ettiklerini belirten Alperen Tezcan; “kuyum üreticisi dostlarımızı da uyarıyoruz. Yaptığımız bilimsel çalışmalarda Amonyak; kaplamanın kalitesini aşağıya çekiyor ve kaplamayı erkenden erozyona uğratıyor. Lütfen bu küçük gibi görünen ama önemli sonuçlar ortaya çıkaran detaya dikkat edelim” dedi.

Son olarak Alperen Tezcan; perakende kuyumcularının takı temizleme, yıkama mini makinesi kullanmalarını tavsiye etti. Çok uygun fiyatlarla ve yer kaplamayan mini yıkama makineleriyle takıların sıklıkla yıkanmasının çok yararlı olacağını kaydeden Tezcan; açıklamasına şöyle devam etti:

“Takıyı deneyen herkesin teri ve derisindeki çeşitli yağlar takının kaplamasına sirayet ediyor ve bezle temizlense de tamamı çıkmıyor. Bu yüzden çok uygun fiyatlara, 2 litre hacimli bir mini yıkama makinesini tüm perakende kuyumcularına tavsiye ediyorum. Takılar denendikten sonra bu makinelerde hızla yıkanmalıdır. Böylelikle aynı zamanda Covid 19’a karşı da takıların hijyenini korumuş olacaksınız. Bu açıklamamızda belirttiğimiz detaylara dikkat ettiğinizde, ürünlerinizin ilk günkü parlaklığını koruduğunu göreceksiniz.”