SEKTÖR > Türkiye’de “Yavuz Kuyumculuk” diye yazılır “Altın Tesbih” diye okunur

Türkiye’de “Yavuz Kuyumculuk” diye yazılır “Altın Tesbih” diye okunur

Yıllardır erkeğin en önemli aksesuarı olan altın tesbih; bu işe hayatını veren Yavuz Tuncer ve ekibiyle 16 yıldır aralıksız, benzersiz bir kalite eşliğinde üretiliyor. Yavuz Kuyumculuk çatısı altında üretilen binlerce tesbih hem ülkemizde hem de Dünyanın çok farklı noktalarındaki erkeklerin ellerinde yerini aldı. En üst düzey kaliteli üretimiyle, mesleğinde gerçekleştirdiği onlarca ilkleriyle öne çıkan Yavuz Kuyumculuk; altın tesbih konusunda riske girmeyecek, satış sonrası müşteri memnuniyetinde en ufak sorun yaşamak istemeyen esnafın vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.

Yıllardır kuyum alanındaki tüm bilgi ve birikimi altın tespih imalatı için kullanan, deneyimli kuyum ustası M. Yavuz Tuncer; yeni yıl ile birlikte kuyumculuk mesleğinde 30 yılı, altın tesbih üretiminde de 16 yılı geride bırakıyor. Ülkemizin hemen hemen her şehrine tesbihlerini ulaştırmaya ve birbirinden değerli markalarımızın taleplerini karşılamaya devam eden Yavuz usta; son dönemde altın fiyatlarının yükselişi karşısında hayata geçirdiği, 10 gram ağırlığıyla ultra hafif tesbihleriyle ekonomik çözümler de sunuyor.

Altın tesbihe artan ilginin devam ettiğini, altın tesbih üretiminin hassas işçiliğine özen göstermeden üretim yapan, merdivenaltı atölyelerin sektörümüze zarar verdiğini belirten Yavuz Tuncer, “Alırken kazanmak adına çok ucuza alınan ürünlerin sonradan ciddi sorunlar çıkarabileceğini hepimiz görüyoruz. Altın tesbih üretimi çok ciddi uzmanlık istiyor. Sektörümüz, bazı tecrübeleri edinmek için bedel ödüyorlar. Küçük fiyat avantajları elde etmek, ticarette büyük başarıları beraberinde getirmiyor” dedi.

Altın tesbih alanında markalarının birçok ilke imza attığını kaydeden Tuncer; “Son dönemde 10 gram ağırlığındaki hafif ama aynı zamanda mukavemet gücü üst düzey tesbihlerimiz yoğun ilgi görüyor. Fusion ve mineli teşbihlerimize de artan ilgi var. Her ayarda tesbih üretimi yapıyoruz. 14 ayar tesbihlerimiz ise geniş stoklar eşliğinde atölyemizde bulunuyor” diye konuştu.

Son aylarda sosyal medya üzerinden altın tesbihi ön plana çıkaran tanıtımlara hız verdiklerini sözlerine ekleyen Tuncer; altın tesbihin bir erkeğe sunulacak özel bir hediye olacağının altını çizdiklerini, altın tesbih ile ilgili ön bilgiye sahip olan tüketicinin en yakın kuyumculara yönlendirildiğini dile getirdi.