SEKTÖR > Alex’in Yeni Ürünleri Üreticiye İyi Gelecek…

Alex’in Yeni Ürünleri Üreticiye İyi Gelecek…

Kuyumculuk sektöründe üreticinin yakın dostu ve çözüm ortağı Alex Makine; her yıl kuyumculuk alanındaki en önemli yenilikleri üreticimizle buluşturmaya özen gösteriyor. Alex; Sonbahar mevsiminin ilk günlerinde Masterix marka yeni nesil mum kazanını ve Presidium Ari değerli taş test cihazını tanıttı. Alex’in yeni teknolojileri ile hem zaman kazanıyor hem de tasarruf ediyorsunuz…

Hızla gelişen teknoloji sayesinde her alanda iş hayatını kolaylaştıran makine ve cihazların sayısı artıyor. İleri teknolojiyi yerli ve yabancı kuyum üreticilerimizle başarıyla buluşturan Alex Makine; yeni nesil mum kazanı Masterix’in yeni modelini ve değerli taş konusunda çok başarılı test sonuçları ortaya koyan Presidium Ari taş test cihazını tanıttı.

Masterix mum kazanı, bir önceki modeline göre iki kat daha fazla mum basma özelliğine sahip ve bir önceki modele göre sadece %20 daha fazla bir bütçeye sahip. Bu ürünü ilk kullanan atölyelerimiz şimdiden tasarruf etmeye başlamışlar. Alex Makine Genel Müdürü Ümit Çağlar; “Masterix markasının yeni mum kazanı, aynı zaman dilimi içinde bir önceki modeline göre iki kat daha fazla mum basıyor. Bu da iki kişinin yapacağı işlemi bir kişinin yapması anlamına geliyor” dedi.

Presidium Ari Taş Test cihazının, hem gerçek pırlantayı hem CVD’yi hem de mozanit taşını başarıyla ayırt ediyor. Ümit Çağlar; bütçesine göre yaptığı işin gerçekten son derece başarılı olduğunu belirterek; “Günümüzde sentetik pırlanta sayısında (CVD) ciddi artış var. Bu cihaz hem sentetik pırlanta ile doğal pırlantayı ayırıyor hem de pırlantaya birebir benzerliği ile mücevhercilerin korkulu rüyası olan mozaniti rapor ediyor. Böylesi bir cihaz belki de ilk kullanımda, onun için ödemiş olduğunuz parayı yakaladığı doğal olmayan taşlarla size geri öder” diye konuştu.

Tehlike Çanları Çalıyor…

Pandemi süreciyle birlikte kuyum üreticilerimiz için tehlike çanlarının daha da kuvvetli bir şekilde çaldığını, kuyum üretiminde İtalya’nın yaşadığı sıkıntılı sürece ülke kuyumculuğumuzun gittiğine dikkat çeken Çağlar; konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Artık birçok ülke kuyum üretimini kendi bünyesinde yapmaya başladı. Bizden kuyum üretimi için istenen malzemeler, talep gelen ülkeler bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Tasarım ve teknoloji alanında hızlı bir gelişim ve değişim gösteremezsek, yakın zaman önce İtalya’nın kuyum üretiminde bize kaybettiği bazı ürün gruplarını biz de diğer ülkelere bırakabiliriz. Ben bu konuda uyarıları uzun süredir yapıyorum. Pandemi süreciyle birlikte bütün Dünya ülkeleri kendi içlerine kapıldı. Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte birçok ülke kuyum üretimini içinde çözmek için çabalarını arttırdı. İleri teknolojiyle birlikte kuyum üretiminde geçmişi, tarihi bulunmayan ülkeler bile artık masaya ürün koyabiliyorlar. Biraz daha geç kalırsak, ihracat yapacağımız pazarlar ortadan kalkacak.”