SEKTÖR > Moda değil geçmiyor… Kazze sevgisi tüketicinin gönlünde bitmiyor..

Moda değil geçmiyor… Kazze sevgisi tüketicinin gönlünde bitmiyor..

Ülkemizde ve Arap Yarımadası’nda son 5 yıldır popülerliğini koruyan ‘Kazze’ isimli özel örgü takı grubunun yükselişi 2020 yılında da devam edecek. İlk kez İtalya’da, özel makineler eşliğinde üretilen ‘Kazze’ isimli altın takı dokusu, ülkemizde birçok atölyede üretiliyor. Bu takı grubunda uzmanlaşan, deneyimli kuyum ustası Ali Sıvacı; kendine has yaklaşımı ile kazze ana temasıyla çok farklı modeller hayata geçirdi. Son dönemde dorika ile kombin olan kazzeler; piyasaların en durgun döneminde bile el üstünde tutuluyor…

İtalya’da başlayan ve Dünya çapında büyük satış rakamları elde eden ‘Kazze’ ismiyle bilinen takı modeli, farklı tasarımlarıyla kuyumcu vitrinlerindeki popülerliğini koruyor. Virüs felaketinin yoğun yaşandığı günlerde bile bu ürünün siparişleri belirli bir sayının altına düşmüyor.

Adeta kazze modeli ile ismi özdeşleşen Ali Sıvacı; ülkemizdeki birçok farklı noktaya ekibiyle yaptığı kazzeleri ulaştırıyor. Ali Sıvacı Kuyumculuk; son yıllarda tüm çalışmasını sadece kazze takılarına yoğunlaştırdı.

Kazze’nin hem ülkemizde hem Arap ülkelerinde hem de özellikle balkan ülkelerinde çok sevildiğini yeni yıl ile birlikte hem yeni hem de klasik modellerin üretimine ara vermeden devam ettiklerini belirten Ali Sıvacı; “Kazze; yeni yıl ile birlikte 5’inci altın yılına giriş yapıyor. Biz kazze’yi butik tarzda üretiyoruz ve şu anda tam kapasite ile çalışarak siparişlerimizi yetiştiriyoruz. Daha çok kazanmak, daha fazla üretmek için mevcut kalitemizi riske atacak, suni büyümelerden kaçınıyoruz. Kazze’ye çok emek harcadık. Kazze’de bizim bu emeğimizin karşılığını bize veriyor” diye konuştu.

Kazze takılarında belirli modellerin öne çıktığını ve dorika ile bütünleşen kazzelerin son dönemde yoğun talep gördüğünü belirten Sıvacı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kazze’nin dokusuna uygun farklı örgü sistemlerini de karma olarak koleksiyonlarımızda kullanıyoruz. Altın fiyatları artmış olsa da yurtiçindeki taleplerde önemli bir düşüş yok. Ben kazze takısının daha uzun yıllar kuyumcuların ve üreticisinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum. Modellerimizi çok kişi taklit ediyor. Taklit için harcadıkları emeği kendi özgün çalışmaları için kullanmalarını tavsiye ediyorum.”