SEKTÖR > “Tezcan Kaplama” 13 yıldır bilim ve ilim ile geleceğini aydınlatıyor

“Tezcan Kaplama” 13 yıldır bilim ve ilim ile geleceğini aydınlatıyor

Değerli metal kaplama konusunda bilimsel gelişmeleri ve Alman akıllı kaplama teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan Tezcan Kaplama; 13 yıldır binlerce takının ışıl ışıl parlamasına vesile oluyor. Yaklaşık 3 yıl önce Kuyumcukent’teki atölyesini büyüten ve yeni adresine geçen marka; kısa sürede müşteri sayısını 3 kat arttırmayı başardı. İşini şansa bırakmayanların tercihi Tezcan Kaplama; geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

1985 yılında Kapalıçarşı’da değerli maden kaplaması alanında çalışmaya başlayan Atıf Tezcan; aradan geçen 36 yılın ardından metal kaplama bilimini ülkemizde başarıyla icra eden özel bir isim olarak tanınıyor. Markası ‘Tezcan Galvano Kaplama’ ile 13 yıldır müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunan Atıf Usta; yaklaşık 3 yıl önce taşındığı yeni atölyesinde, yepyeni tekniklerle etkin sonuçlara imza atıyor.

Dünyanın en kaliteli ithal kaplama endüstriyel kimyasalları ile çalıştıklarını belirten Tezcan Kaplama Yöneticisi Alperen Tezcan; son yıllarda gittikçe altın takıların hafiflediğini ve incelen yeni tarz takılar için yeni kaplama tekniklerinin kullanılmasının zaruri hale geldiğini söyledi.

Yeni adreslerinde birçok alanda değişime gittiklerini, kadrolarını işinin uzmanlarıyla zenginleştirdiklerini kaydeden Alperen Tezcan; “Son dönemde çok farklı renkleri çok daha cesur bir şekilde madene aktarıyoruz. 3 yılda kaplama teknolojisinde önemli değişimler yaşandı. İşbirliği yaptığımız Alman firmasıyla yeni kaplama kimyasalları ve teknikleri üzerine başarılı çalışmalar yaptık. Özellikle son dönemde popüler olan 8 ayar takılarda 2 yıl vitrinde kararmama garantisi sağladık. Ülkemizin önde gelen 8 ayar takı üreticileri ile çalışmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yeni dönemde, özel bir mikron banyosunun atölyelerinde hizmete girdiğini belirten Tezcan; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bijuteri üreticilerinin istediği kaplamayı da atölyemizde yapabilir hale geldik. Şu anda kendi saf suyumuzu üretebiliyoruz. Pandemi boyunca atölyemize yatırımlar yaptık. Hafifleyen takılar nedeniyle kaplamada yeni tekniklere geçtik. Çalışanlarımızın genel sağlığı için atölyemizde ekstra havalandırma sistemi oluşturduk. Pandemi döneminin sakinliği, bizim yeni teknolojiye adapte olmamızı kolaylaştırdı. Birçok dev marka özel koleksiyonları için yeni tekniğimizle yapılan kaplamaları tercih ediyorlar. İhracata giden birçok takıya hassas dokunuşlar yapıyoruz.