SEKTÖR > En Zorlu Günlerde Yine Onlar Vardı Her Yerde

En Zorlu Günlerde Yine Onlar Vardı Her Yerde

Cengiz Dalmaz “ Pandemiyle Birlikte Sektörün Yükünü Çeken Çantacı Arkadaşlarımızın Ne Kadar Önemli Bir Görevi Omuzladıklarını Net Bir Şekilde Görmüş Olduk”

Sektörümüzün deneyimli isimlerinden biri olan ve ARS Kuyumculuk markasıyla haftanın 6 günü perakende kuyumcularını ziyaret eden ve kuyumcuların ürün ihtiyaçlarını gideren Cengiz Dalmaz; pandemi sürecinde mobil hizmet sunan, sektörümüzün toptancıları, çantacılarının ticaretin durmaması adına büyük sorumluluklar üstlendiklerini söyledi.

Zorlu geçen 2020 yılında, pandeminin etkisiyle birlikte hem ülkeler arasında hem de şehirler arasında yolculuklar kısıtlandı. Özellikle İstanbul’da artan Covid 19 vakalarıyla birlikte Anadolu esnafının İstanbul ziyaretlerini ertelediğini ve İstanbul’a gelmemeye özen gösterdiklerini biliyoruz. Her hafta ortalama 1500 KM yol yapan, perakende kuyumcularının ürün ihtiyacını gideren ARS Kuyumculuk firma sahibi Cengiz Dalmaz; böylesi zorlu günlerde, tüm sağlık risklerini göğüsleyen çantacı ve toptancıların sektörümüzde işlerin tamamen durmasını engellediğini ifade etti.

Artık Anadolu’dan esnafın takı almak için İstanbul’a gelmeye cesaret edemediğini ve istedikleri ürünleri her hafta aksatmadan, düzenli ziyaretler ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Cengiz Dalmaz; “Her gün yollardayız. Müşterilerimizin eksik ürünlerini gidermek için ister bir ürün olsun ister yüz ürün olsun ayırt etmeden hizmet sunuyoruz. Yüklü miktarda altın taşıyan çantacılar çok ciddi maddi sorumluluklar alıyorlar ve sık sık çeşitli gasp olaylarıyla muhatap kalıyorlar. Şimdi bir de pandemiyle birlikte sağlık riskleri de ortaya çıktı. İşini büyük özveriyle yapan ve hergün her şartta yollarda ekmeğinin peşine düşen sektör emekçilerinin hakkını teslim edelim” diye konuştu.

Artan altın fiyatlarıyla birlikte 8 ve 10 ayar takılara talebin yükseldiğini, takının bir yatırım aracı olmaktan çıkarak, şıklığı tamamlayan aksesuar kimliğinin ön plana çıktığını sözlerine ekleyen Dalmaz; yeni yıl ile birlikte yine binlerce kilometre yol yapacaklarını ve en güncel takı modellerini yüzlerce perakende kuyumcusuna ulaştırmaya devam edeceklerini dile getirdi.