SEKTÖR > Hamit Genç “E İhracat, E Ticaret Yapan Firmalarımzın Türkçe Fatura Kesmelerini Önemle Hatırlatıyorum”

Hamit Genç “E İhracat, E Ticaret Yapan Firmalarımzın Türkçe Fatura Kesmelerini Önemle Hatırlatıyorum”

Yılın son günlerine giriş yapmaya hazırlandığımız bu dönemde, yaşanan pandemi krizinin özelikle kuyum ihracatına büyük darbe indirdiğini biliyoruz. Bu yıl itibariyle kayıpların %50’nin üstünde olacağı tahmin ediliyor. Yıllardır Türk kuyum üreticisinin başarılı, sorunsuz ihracat yapması için tüm bilgi ve tecrübesini ortaya koyan Prestij Gümrük Müşavirliği; yaşanan bu %50 ihracat kaybını birebir yaşadı. Son dönemde ihracat alanında E ticaret, E ihracat çalışmalarının ön plana çıktığını kaydeden Deneyimli Müşavir Hamit Genç; mikro ticaret sınıfında olan E İhracat alanında Türkçe fatura kesmenin zorunlu olduğunu, normal ihracattan bir farkı olmayan E ihracatta yapılacak yanlışlıkların ciddi cezalar doğurabileceğine dikkat çekti.

İMMİB’in açıkladığı rakamlar bize 2020 yılında ihracat kaybımızın %50’den fazla olduğunu söylüyor. Ülkemizin ihracat alanında lokomotifi olan kuyumculuk sektörünün pandeminin etkisiyle yaşadığı kayıplar aynı zamanda ülkemize de döviz girdisinin azalması anlamına geliyor. İhracat ve ithalat alanında yıllardır sektörümüzün önde gelen firmalarına hizmet sunan Prestij Gümrük Müşavirlik firma sahibi Gümrük Müşaviri Hamit Genç; firmalarının kuyum ihracatında yaptıkları işlemlerde %50 azalmayla yılı kapattığını, karşılıklı uçuş seferleri başlamadan ihracatın eski günlerine gelmesinin kolay olmayacağını ifade ediyor.

Dahili İşlem İçin Gelen Altınlar Firmalarımızı Zora Sokuyor… Acil Ek Süreye İhtiyaç Var…

Hamit Genç; dahili işlem kapsamında yurtdışından gelen has altınların takıya dönüşerek tekrar ihraç edilmesiyle ilgili önemli sıkıntıların başladığını söyledi. Yurtdışından gelen has altınların 6 ay içinde takı olarak ihraç edilmesinin zorunlu olduğunu aksi halde cezai işlemlerin yapılacağını belirten Hamit Genç; “Ne yazık ki pandemiyle birlikte bütün ülkelerin giriş çıkış kapıları kapandı. Pandemiden önce gelen altınlar, takıya dönüşse bile gönderilmesi mümkün değil. Bu konuda tekrar bir düzenleme yapılması ve ek süre tanınması büyük önem teşkil ediyor” dedi.

Online Ticarette Türkçe Fatura Detayına Dikkat…

Prestij Gümrük firma sahibi Hamit Genç; son dönemde artan online ihracatın micro ihracat sınıfına girdiğini, bu konuda firmaların Türkçe fatura kesmeleri gerektiğini hatırlattı.

Avrupa ülkelerine ve ülkemizin karşılıklı ticaret anlaşması bulunan ülkelere kuyum ihracatında gerekli olan belgelerin Prestij Gümrük tarafından hazırlandığını ve firmalarının ihracatçıya adeta bir danışman gibi hizmet sunduğunu sözlerine ekleyen Genç; bilgi ve tecrübenin olduğu yerde hatanın olmayacağını, hatanın olmadığı yerde de huzurlu ticaretin gerçekleşeceğini dile getirdi.