SEKTÖR > MANA Zincir imzalı gümüş forse zincirler Dünyayı dolaşıyor

MANA Zincir imzalı gümüş forse zincirler Dünyayı dolaşıyor

Ülkemizin ince ve hafif gümüş forse zincir üretim lideri Mana Zincir; yılın sonu itibariyle yaklaşık 1,5 ton gümüşü işledi. Ürettiği forse gümüş zincirlerin yarısını, çeşitli aracılar vasıtasıyla 10’dan fazla ülkeye ihraç eden Mana Zincir; gümüş takı sevenlerin boynuna dolanıyor. Yurtdışında üretilen yabancı gümüş zincirlerle her alanda rekabet edebilme gücüne sahip olan Mana Zincir; yeni yılda yeni hedeflere kanalize olacak…

Ülkemizin en büyük hafif, gümüş forse zincir üreticisi Mana Zincir; bir yılı daha geride bırakıyor. Mana Zincir; global krizlerin de etkisiyle 2023 beklentisinin tam karşılığını alamasa da kilolarca gümüşü yüksek kaliteli forse zincirlere dönüştü. Her yıl daha çok ihracata yönelik üretim gerçekleştiren tecrübeli marka; artık ürettiği her iki zincirden birisini yurtdışına gönderiyor.

Mana Zincir firma sahibi Murat Horuk; işinin ehli bir kadroyla ve ileri teknolojiyle hafif, gümüş forse zincir ürün grubunun dışına çıkmadıklarını, ‘bir çeşit üretelim ama onu en iyi şekilde ve en güçlü şekilde piyasaya sunalım’ düşüncesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Son dönemde ithal gümüş takılara uygulanan devlet vergisinin %30’lara çıkarılmasıyla ilgili de yorum yapan Murat Horuk; “Bu karar ile yurtiçindeki gümüş üreticisini koruma hedeflenmiş olabilir ama zaten ithal edilen takı grubu, ülkemizde üretilmeyen tarzdaki ürünlerden oluşuyor. Gümüş forse zincir grubunda uzun zamandır ithal ürünlere, yüksek kalite & uygun fiyat politikasıyla dur demiştik” şeklinde açıklamada bulundu.

Yetiştirmek üzere genç öğrenciler arıyoruz ama bulamıyoruz

Murat Horuk; kendi branşlarında genç çalışma arkadaşları aradıklarını ama bulamadıklarını belirterek; “Özellikle kuyumculuk meslek lisesinde okuyan gençlere seslenmek istiyorum. Staj yapmak, sonrasında da bizimle birlikte çalışmalara devam etmek isteyen gençlere kapımız açık. Ne yazık ki her geçen gün sektöre katılan gençlerin azaldığını görüyoruz. Kuyumculuk sektörümüz için yetiştirecek elaman bulamamak, önemli bir sorun haline geliyor” diye konuştu.