SEKTÖR > Şahin “ 2021 Yılı Sektörümüzün Aldığı Yaraların Pansuman Yılı Olur… Hastanın Ayağı Kalkması Çok Kolay Görünmüyor”

Şahin “ 2021 Yılı Sektörümüzün Aldığı Yaraların Pansuman Yılı Olur… Hastanın Ayağı Kalkması Çok Kolay Görünmüyor”

Onur Şahin “2021 Yılının En İyi Senaryosunda 2022 Yılında İşlerin Açılması Var… Kötü Senaryoyu Düşünmek Bile İstemiyoruz.”

Sektörümüzün ihracat alanında deneyimli isimleri arasında yer alan Onur ve Kadir Şahin kardeşlerin yönetiminde çalışmalarını yürüten ve yeni yıl ile birlikte 2. Yaşına adım atmaya hazırlanan Onka Gold; zorlu bir yıl içinde işlem hacmini büyüten, cirosunu yukarı çeken nadir firmalarımızdan biri oldu. Özellikle ülkemiz üzerinden Mısır’a giden takılarda adeta bilirkişi kimliğine sahip olan Onka Gold; sektörümüzün ağır kayıplar verdiği 2020 yılını biran önce unutmasını, yeni yıldan da büyük beklentiler içinde olmadan temkinli bir ticaret planlaması yapmasını tavsiye ediyor.

Yeni yıl ile birlikte 2. Yaşına adım atmaya hazırlanan Onka Gold; olağanüstü olumsuz şartların yaşandığı 2020 yılından büyüyerek çıkıyor. Hem kendi ürünlerini hem de sektörümüzün çok sayıda değerli üreticisinin ürünlerini başta Mısır olmak üzere birçok ülkeye ihraç eden Onka Gold; 2 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen, altından mamül takı grubu kategorisinde en hızlı yükselen markalar arasında yer alarak dikkat çekti.

Onka Gold İhracat Müdürü Onur Şahin; yıllar içinde çalıştıkları Dünyanın önde gelen kuyum alıcılarının hemen hemen tamamının da yeni markalarında kendileriyle birlikte olmaya devam ettiğini, geçmiş dönemde bıraktıkları olumlu intibalar ve güven duygusunun yeni markalarının hedeflerini hızlı gerçekleştirmesine vesile olduğunu söyledi.

2021 yılı ile ilgili sektörümüzün beklentilerini yüksek tutmaması gerektiğini vurgulayan Onur Şahin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“En iyi senaryoda, 2021 yılı bir geçiş yılı olur ve 2022 yılındaki normalleşme sürecinin alt yapısını hazırlar. Kötü senaryo da ise artan Covid 19 vakalarıyla birlikte, ülkelerin içinde yeni karantinalar ve hayatın tekrar donması yer alıyor. Mısır’a ihracat çalışmalarımız olumlu bir şekilde devam ediyor. Mısır’da insanlar tüm nakitlerini altın takıya çevirmeyi tercih ediyor. 2019 yılına göre belirli oranda 2020 yılında Onka Gold işlem hacmini arttırmayı başardı. Arap ülkelerinde yaşayan insanların E Ticaret üzerinden yüklü miktarda online alım yapacaklarını tahmin etmiyorum. E Ticaret daha çok Avrupa ve Amerika pazarı açısından yüz güldürebilir.”