SEKTÖR > İstanbul’a Gelmeye Çekinen Anadolu Esnafının İmdadına “Loomis” Yetişti

İstanbul’a Gelmeye Çekinen Anadolu Esnafının İmdadına “Loomis” Yetişti

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını, vaka sayıları artarak yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle İstanbul; vaka sayısında en büyük artışa sahip. Aylardır takı almak için İstanbul’a Anadolu kuyum esnafının gelmediğini gözlemliyoruz. Koronavirüs kapma endişesinde olan Anadolu esnafı; ürünlerini ağırlıklı olarak whatsapp ve online firma kataloğundan seçiyorlar. Tam bu aşamada Loomis devreye giriyor. Anadolu esnafının İstanbul’dan sipariş ettikleri ürünleri Loomis, adreslerine ulaştırıyor.

Kuyumculuk sektörümüzün hem üretim hem pazarlama anlamında en kıymetli merkezi kabul edilen İstanbul; korona virüs vaka sayılarıyla tüm vatandaşlarımızı endişelendiriyor. Yıllardır düzenli olarak İstanbul’u ziyaret eden ve ürün siparişlerini bizzat mağazalarda, atölyelerde veren Anadolu esnafı, bölge toptancıları son dönemde İstanbul’a gelmeye çekiniyor. Pandeminin etkisiyle düşen kuyum alışverişinin temposu, bir de Anadolu’dan ziyaretlerin azalmasıyla iyice durağan hale geldi. Tam bu aşamada Loomis; birçok firmanın imdadına yetişiyor.

Loomis V.I.T Grup Müdürü Ali Atatoprak; pandemi döneminde Loomis ile çalışmayı tercih eden Anadolu esnafı sayısında ciddi bir artış olduğunu, uçak yolculuklarında küçük valizlerin uçağın içine alınmasının yasaklanmasının da bireysel kuyum alımlarını en az seviyeye indirdiğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından İstanbul’daki üreticilerin ve toptancıların Anadolu’daki müşterilerine ürünlerini Loomis ile göndermeyi daha fazla tercih ettiklerini kaydeden Ali Atatoprak; “Pandemi döneminde özellikle İstanbul çıkışlı gönderilerimizde ciddi artışlar var. Bu dönemde çok sayıda yeni müşteri de portföyümüze kattık” dedi.

Kuyumculuk sektöründe 2020 yılında çok yüklü miktarda has altın transferinin yurtiçinde yapıldığını kaydeden Ali Atatoprak; “Yükselen fiyatlarıyla has altın; artık bir para birimi gibi öne çıktı. Takıdan çok daha fazla has altın transferleri yaptık. 1 gramı 500 TL’ye yaklaşan emtia için artık insanların yüzde yüz sigortalı taşıma konusunda ciddi bir bilinç ortaya koyduklarını görmekteyiz. Şube sayılarımızı yine 2020 yılında arttırmaya devam ettik. Covid 19’a karşı şirket içinde gereken tüm önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz” diye konuştu.