SEKTÖR > Akif Sarıyer “Altın fiyatları belirli bir aralığa oturdu. Bu fiyatlar artık kabul edilebilir fiyatlardır…”

Akif Sarıyer “Altın fiyatları belirli bir aralığa oturdu. Bu fiyatlar artık kabul edilebilir fiyatlardır…”

Altın fiyatları uzun zamandır 1650 ile 1750 TL seviyesinde devam ediyor. Birçok sektör mensubu bu rakamları enflasyon oranı hesaplandığında uygun ve gerçekçi rakamlar olarak kabul ediyor. Şu anda altına yatırım da hız kesmeden devam ediyor. Altını olanlar mutlu. Altın almak isteyenler umutlu. Harekete geçmek isteyenler heyecanlı diyerek yatırımcının ruh halini özetleyebiliriz. Aktif Kıymetli Madenler; firma sahibi Akif Sarıyer; altın fiyatlarının uygun seviyede olduğunu, halkın alım gücüne uygun bir baremde bulunduğunu söylemenin gerçekçi olacağını, bu seviyede duran altının yatırımcıya göz kırptığını söyledi.

Altın fiyatları 3 yıl içinde yaklaşık 3 kat arttı. Sektör mensuplarımızın bazıları şuandaki rakamları uygun buluyor ve her an altın fiyatlarının artacağını öne sürüyorlar. Yaklaşık 3 aydır altın fiyatlarında belirli bir istikrar var. 1600 ile 1750 TL arasında olan altın fiyatları alıcılar için fırsatlar sunuyor.

Aktif Kıymetli Madenler firma sahibi Akif Sarıyer; altın fiyatlarının alım için iyi bir seviyede bulunduğunu düşünenler arasında yer alıyor. Akif Sarıyer; 2 yıl içinde şekerden una, meyveden sebzeye meydana gelen artışlar hesaplandığında altının 2 yıl içindeki performansının yatırım için henüz geminin kalkmadığını gösterdiğini dile getirdi.

Altın fiyatlarının bu seyirde kalmasının kuyumcular için daha fazla satış ve daha fazla sirkülasyon anlamına geldiğini belirten Akif Sarıyer; “Sürümden kazanımın yüksek bereketi olacaktır. 1 gramın altında altın üretim ve satışına da yasak geldi. Bu karar, özellikle gram altında devletin belirli standartları ortaya koymak istediğinin bir göstergesi olarak algılanıyor. 0,50 ve 0,25 gram altınların satışı hayli yüksekti. Vatandaşın küçük birikimlerle altın biriktirmesi belki zorlaşıyor diyebiliriz ama Dünyanın hiçbir yerinde 1 gramın altında gram altın satışa sunulmuyor” diye konuştu.

Altın fiyatlarının 3 aylık süre içinde önemli bir artış geçirmesini tahmin etmediğini, yurtdışında faiz artırımının altın fiyatlarının yükselmesini engellediğini sözlerine ekleyen Sarıyer; altın fiyatlarıyla ilgili en ufak bir bilgiye sahip olmadan yorum yapanlara, özellikle artacak diye vatandaşı galeyana getirenlere rağbet edilmemesini önemle ifade etti.