SEKTÖR > Hayalet kolyelere aşkla sarılacağız

Hayalet kolyelere aşkla sarılacağız

Ülkemizde altın fiyatları hem rekor kırıyor hem de kalp kırıyor. Yılın özel günlerinin en özel hediyesini oluşturan altın takılar; yüksek bütçeleriyle hediye almayı düşünenleri kara kara düşündürüyor. Serra Altın firma ortağı Samet Kalkan; sektörümüzün yılın çok önemli bir günü olan yılbaşını tamamen pas geçtiğini, Sevgililer Gününde ise elde bir tek ultra hafifliği ile hayalet kolyelerin kaldığını söyledi…

Yılın 3 önemli özel günlerinden biri olan Sevgililer Günü; sektörümüz açısından ayrı bir önemi var. Yılın başlangıcı olarak kabul edilen Sevgililer Günü için birçok firmamız hazırlıklar yaptı. Ancak rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları karşısında altın takı hediye etmek, herkesin harcı değil. Altın takı eskiden unutulmaz bir hediye oluyordu. Şimdi bu fiyatlar eşliğinde bir altın takı alıp birine hediye etmek gerçekten yüz yılda geçse unutulmaz olacağı kesin.

Serra Altın firma ortağı Samet Kalkan; koca bir sektörün yılbaşı gibi önemli bir günü tamamen pas geçtiğini, yaklaşan Sevgililer Günü öncesinde ise iyimser beklentiler içinde olmanın çok güç olduğunu ifade ediyor.

Herşeye rağmen hazırlıklarını yaptıklarını, Yılbaşına özel hazırlanan birçok hediyelik takının Sevgililer Günü’nde şansını deneyeceğini kaydeden Kalkan; “Şu anda en ufak bir hayalet kolye hediye etmek ortalama 1200TL’den başlıyor. Şu anda hem kuyum üreticisinin hem de kuyumcunun elinde bir tek 8 ayar takılar ve hayalet kolye tarzında ortalama 0.70 ile 1.5 gram ultra light kolyeler kaldı. Yakında gelinlere hayalet kolye takılırsa sürpriz olmayacak” diye konuştu.

Sevgililer Gününde birçok hediye alan kişinin pahalı hediye almayı tercih etmediğini ve pahalı bir hediyenin bu özel günün önüne geçmesini arzu etmediğini kaydeden Samet Kalkan; “Özellikle takı alacak olanlar için artık uygun fiyatlı hediye seçeneği kalmadı. Bugün birisine altın takı armağan etmek hakikaten bütçesiyle doğal olarak dikkat çekecektir. İnsanların özel günlerde hediye dendiğinde ilk akla gelen altın takılar; bu haliyle hatıralar arasında yer alabilir. Gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz. Her zaman olduğu gibi işimizin başındayız. Artık yeni hedefimiz ihracat yapmak olacaktır” dedi.